Van Williams via Needles naar Yucca Valley.

Door Joke - 20-10-2017 05:18

Hallo allemaal,

Gisteren, donderdag 19 oktober, zijn we op weg gegaan naar Needles, ongeveer 300 kilometer naar het westen en we verlaten daarmee de staat Arizona en komen dan terug in Californie. Binnen een aantal kilometers zitten we al op de snelweg naar het westen, de Interstate-40. Het is een weg in beheer en onderhoud van de centrale overheid. Meestal weet je het dan al wel, een beroerde staat van onderhoud, ondanks de beloftes van Trump. Hobbelig en ook veel gaten in het wegdek. Hier en daar zijn ze bezig, maar meestal is het lapwerk, maar als je kilometers wilt maken en opschieten.......je mag er wel 75Mls per uur en dat doen de meeste grote trucks dan ook met veel luchtdrukverplaatsing als we worden ingehaald. Wij rijden zo'n 65 Ml p/u (105 km). Hard zat met een 'campertje' van 8 meter. We vertrokken met wat bewolking bij zo'n 16 graden vanmorgen maar het wordt al snel warmer. Vanmiddag op de camping was het 35 graden en vannacht zal het ook niet kouder worden dan zo'n 20 graden. Voor de ongelovigen: Google 'weer in Needles California' en je bent overtuigd. Het landschap in het zuiden van de staat Arizona naar Needles? Tja, wat zullen we ervan zeggen. Vaak glooiend met prairies aan beide kanten, veel vergezichten, maar soms plotseling omhooggevallen of langdurig dalend met 6%, maar niet echt indrukwekkend, maar wel steeds warmer. Bij Kingman nog gauw de tank volgegooid met Arizona-gas, want in Californie is die echt aanzienlijk duurder. Daar ook heerlijk Italiaanse spaghetti marinade gegeten in een goed wegrestaurant (eindelijk). Even verderop ligt Needles in een vallei in de middle of nowhere. De plaats is bekend omdat de Colorado River er doorheen loopt en daar enigszins bevaarbaar is voor speedboten. Wel is er een mooie schone en ruim opgezette KOA-camping en daar staan wij tussen de witte en rood bloeiende oleanders. Op afstand de bergen rondom, maar de hete lucht zindert door het grote dal. Joke draait even twee wasjes en Roel is even kapot en doet een tukkie. Het is te warm om buiten te zitten en in de camper draait de airco. Morgen onderweg naar het prachtige Joshua Tree National Park met als eindbestemming Yucca (uitgesproken als Jukka met een korte u) Valley. Oh ja en de beide watersystemen draaien gelukkig weer op volle toeren!!!!!

Voor Marcella: de namen van de jongens kennen we niet, wel waren ze alle drie 25 jaar of rond die leeftijd, maar de jongen uit Bovenkarspel is de zoon van de eigenaar van Nefertiti, ik geloof een schoonmaakbedrijf. De tweede kwam uit Enkhuizen en heeft een eigen schildersbedrijf. De derde was wat kleiner van stuk en kwam ook uit Enkhuizen. Ze gaven de indruk al langere tijd bevriend te zijn.

Vandaag,, vrijdag 20 oktober. Ook vandaag waren we op tijd vertrokken, ons wachtte een kleine 250 kilometer plus de kilometers die we in het Joshua Tree N.P. wilden afleggen om dat park te bekijken. Het was weer prachtig weer met volop zon en temperaturen van zo'n  30 graden. Eerst nog even wat foto's van de fijne camping in Needles waar de fluitende vogels in de boom naasr onze camper ons vanochtend wekten.Direct in Needles de weg een beetje kwijt. Even vragen en dan zie je ook de achterkant van de Amerikaanse samenleving. Povere onderkomens, onverzorgde mensen met slechte gebitten en we hebben ze veel gezien vandaag in het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar ze hielpen ons wel de goede weg op. Een lange rit door zeer eentonig gebied, lange rechte golvende wegen. We reden dan ook door de Mojave woestijn en langs de randen daarvan. Toch nog her en der wat zeer kleine nederzettingen, soms 'bewoond', maar vaak ook alweer verlaten en heet.....vreselijk heet. Toch voor de totale indruk nog 2 foto's  gemaakt. Tegen het middaguur waren we in de plaats Twentynine Miles, waar ook het Joshua Tree N.P. tegenaan ligt. Joke gauw een lunch gemaakt in de camper en op pad. Wat een formidabel mooi park!!!!!! Dit is alle 'ontberingen' van de ochtend waard. We hebben weer genoten van de enorme diversiteit aan bomen, struiken en cactussen en de afwisseling in de voor dit park specifieke ronde rotspartijen. We kunnen het moeilijk beschrijven en hebben dus maar weer flink wat foto's geplaatst in de hoop zo een indruk te geven. Eerst naar een rotspartij genaamd Skull Rock, daarna naar de Cholla Cactus Garden, daarna op 1581 meter naar Keys View, waar je onder in het dal 'een beeld' hebt van de Sint Andreas breuk, die daar loopt en in de loop der jaren veel aardbevingen in het gebied veroorzaakt heeft (en in de toekomst nog zal veroorzaken). Tenslotte naar de Barker Dam, die bereikbaar is door een voettocht heuvel-/bergop naar een door mensenhanden aangelegde dam, waardoor een waterreservoir is ontstaan van uitsluitend regenwater, vroeger bestemd voor het vee en de mijnwerkers en nu voor het wildlife. De tocht is te gek voor Joke, dus gaat Roel alleen op pad en hij vond het er geweldig. Om 16.30 uur het park uit, eerst even wat boodschapjes en toen naar de camping, nou camping. Het is gelukkig maar voor 1 nacht. Aan de doorgaande weg door Yucca Valley, tegen de receptie aangeplakt, maar het sanitair ziet er goed uit. Morgen een zeer lange rit naar het Sequoia National Park, waar we zondag die woudreuzen gaan bekijken, maar daarover in een volgend verslag. Het ziet er overgens naar uit dat het weer stabiel en warm zal blijven, dus komen we nog even niet naar huis.

Lieve groetjes,

Joke en Roel.

 

 

Reacties

nettie 21-10-2017 13:06 {{button-50217}}

wat een mooie foto s iedere keer . en wat een belevenissen. heel bijzonder nog een week genieten of emigreren. gr nettie

Paula 23-10-2017 12:08 {{button-50218}}

Hallo Joki en Roel,

Alle foto's weer bekeken, prachtig. Wat een landschap. Zo fijn dat jullie zo genieten.
Hier in NL ongeveer dezelfde temperaturen maar dan met de cv aan, hahahahaha
Verlangen jullie zo langzamerhand weer naar ons vlakke land?
Geniet nog lekker, veel plezier.
Kus Paula

Marcella Bierdrager 30-10-2017 04:57 {{button-50236}}

Haha .. Thanks 😉
Wel van Roos dr leeftijd dus ... ik zal het eens vragen 😉
grtjs Marcella
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan