Van Visalia naar de westkust (Ojai) en verder langs de kust naar Cuyacos.

Door Joke - 25-10-2017 07:45

Hallo luitjes,

Gisteren, maandag 23 oktober. Wij horen en lezen dat het weer in Nederland steeds beroerder wordt. We kunnen het ook zien aan de opbrengst van de zonnepanelen. Hier hebben we mazzel, het wordt steeds warmer/heter naarmate we dichter bij de westkust komen en dat is wel lekker deze laatste dagen voor we terugkeren naar ons koude, natte kikkerlandje. Gisteren dus om 08.30 uur vertrokken van de KOA-camping in Visalia, bij het Sequoia N.P. naar Ojai (spreek uit: Oh Haai. Rare jongens die Amerikanen). Toch ook weer een behoorlijke rit van bijna 300 km. We wisten eigenlijk niet wat we van het landschap moesten verwachten, m.u.v. de eerste 100 km over de snelweg richting Bakersfield, want die hadden wel al gereden in noordelijke richting. Allemaal grootschalige veeteelt - en tuinbouwbedrijven en toeleveringsbedrijven (veevoeder en landbouw-machines). Het tweede deel, binnendoor van de snelweg af was eigenlijk net zo eentonig met lange rechte wegen en nauwelijks dorpjes. Wel werd het al steeds warmer. De laatste 100 km waren vandaag de grote verrassing. Opeens reden we tussen grote zwermen spinkhanen en wat km. verder door bijenzwermen die de voorruit van de camper bevuilden. Mooi doorrijden en binnenblijven. Ze waren net zo snel weg als ze gekomen waren en toen reden wel zomaar weer de bergen in, waar alles groen was en groen bleef, ook op grotere hoogte. Wees reden door het prachtige Los Padres National Forest. Wat een cadeautjellende,  maar wel een heet cadeautje, want buiten was het inmiddels tegen de 40 graden. Wel afzien als je toch wat foto's wilt maken, maar dat hebben wel er, speciaal voor jullie koude, natte thuisblijvers, graag voor over. Onderweg was een gezinnetje (begrijpelijkerwijs) nog wat verkoeling aan het zoeken in een hooggelegen meertje (zie foto). We waren al vroeg op de camping in Oh Haai, oh nee Ojai, maar dat is hetzelfde, want deze kan niet worden gereserveerd en dan moet je er op tijd bij wezen. Het bleek een soort stadscamping, gelegen in een dalletje in de uitlopers van Los Padres. Prachtig gelegen maar snikheet en geen zuchtje wind. Oh ja, voor die tijd nog even geluncht in de Ojai Deer Lodge, waar de airco gelukkig volop loeide. Op de camping was geen beheerder aanwezig, dus zelf maar een plaatje uitgezocht en zelf de koeling in de camper maar aan en..........vooral niet naar buiten.

Vandaag, dinsdag 24 oktober. Toch weer vroeg uit de veren, want moe wil rondkijken/shoppen in Santa Barbara, want 'dat moet, volgens de berichten zo'n leuk kustplaatsje zijn'. Dus om 08.15 uur al vertrokken en de campingmanager in geen velden of wegen te bekennen.We hebben zo toch $ 43,- aan stage 'uitgespaard'. Terug naar het dorp om gauw nog de tank vol te gooien met relastief goedkope benzine ($ 2.839 per gallon, uniek voor Californie) en vervolgens door de uitlopers van Los Padres op weg naar Santa Barbara, een mooie plaats, aan zee gelegen. Op advies van het reisbureau zijn wel naar het klooster van The Old Mission gereden, waar voldoende parkeergelegenheid was. Dat bleek ook maar er was geen vervoer (meer) naar de winkels. Op lokaal advies toch naar een immense parkeeerplaats (ook voor campers) aan de boulevard gereden. Via de Garden Street (de wegen in de steden zijn lang en recht) waren we zo bij de betaalde parkeerplaats aan de beach. Santa Barbara bleek een drukke en op deze dag snikhete stad. Het electrische stadsbusje zagen we niet en dus zijn we een paar blokken verder de State Street maar een paar miles ingelopen en onderweg eerst maar eens bij een Starbucks koffie gedronken. Daarna een stukje verder gelopen en een soort modern winkelhofje in, maar volgens Joke 'was alles niet echt interessant'. Wel was er ook hier sprake van veel leegstand van winkel en waren er behoorlijk war zwervers 'actief'. Samen met mensen uit Louisiana wachten op het electrische stadsbusje mocht niet baten, dus maar weer downhill de benenwagen gepakt en aan de boulevard in een trendy restaurant een lekker broodje gehapt. Daarna snel onze weg vervolgd via Pismo Beach, waar we in een strandtent nog wat hebben gedronken, en Morro Bay naar Cayucos, waar we tegen een heuvel geplakt voor één nacht op een overvolle camping staan met een mooi uitzicht  over het stadje en zicht op de rots voor de kust van Morro Bay. Nu, 22.30 uur plaatselijke tijd, staat er buiten nog steeds een zwoele zeewind en is het nog zo'n 23 graden. Morgen gaan we via een naar verwachting mooie kustroute naar Monterrey en de laatste camping in Santa Cruz.

Lieve groetjes,

Joke en Roel

Reacties

Petra Degenaar 25-10-2017 14:10 {{button-50224}}

Mooie belevenissen en een prachtvakantie! Alvast een goede terugreis.
Tip voor een volgende keer: niet zo bezig zijn met het weer in NL, als je echt lekker weg bent is dat totaal niet belangrijk (en ook hier valt het weer vaak toch best wel mee:-)).
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan