Dag 7

Door René & Jacqueline - 22-06-2018 22:39

Dag 7 donderdag 21 juni

 

We worden wakker met het zonnetje door de gordijnen. Het is nog wel fris in de ochtend, maar ja, wat wil je op 2000 meter hoogte in de “Black Hills” 

We ontbijten en na de afwas rijden we weer verder. Nu richting Spearfish. Voor we de “scenic route” in rijden, gaan we nog even een kopje koffie halen en de tank van de camper lust ook wel weer wat.

De weg naar Spearfish is geweldig mooi. Via de Spearfish Canyon. De route gaat langs de (hoe kan het ook anders) Spearfish River. Maar we genieten van de rivier en de watervallen en prachtige bergwanden die langs de weg opdoemen. Aangekomen aan het einde van de canyon slaan we links af richting Devils Tower. Een rots die zomaar uit de grond lijkt te komen. 

Het verhaal wil ook de 4 indianen jongens aan het jagen waren en een beer achter hen aan kwam. De jongens riepen hun goden aan en deze lied het plateau uit de aarde verrijzen.  De beer krapte aan de berg. De groeven van de klauwen zijn nu nog te zien. 

Ook is deze Devils Tower gebruikt in de film, “ Close encounters of the first kind”

We gaan weer verder naar het oosten richting de Big Horn Mountains. Daar, vlak bij Buffalo overnachten we op een state park campground. Als cadeautje loopt in de vroege avond een eland koe met haar kalf de camping op. Geweldig om daar even een uurtje van te genieten hoe ze in de meadow te grazen staan. 

Na een wijntje, lekker naar bedje.

Reacties

(orc)aad(je) 23-06-2018 10:20 {{button-52368}}

De gedegen voorbereiding betaalt zich volledig uit! Fantastische routes, mooie belevenissen, heerlijk om de reis zo mee te beleven!

(orc)aad(je) 23-06-2018 10:21 {{button-52369}}

Oh ha, hier op de Holle Bolle Boom is het ook weer een hele belevenis!

Wim van de Water 23-06-2018 18:49 {{button-52385}}

Mooie verhalen en leuke blije foto's van jullie. Have fun!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan