Dag 8

Door Rene en Jacqueline - A couple of years ago

Dag 8 vrijdag 22 juni

 

Wederom schijnt het zonnetje door de rolgordijntjes van de camper als we wakker worden. We ontbijten met een cornflakes en yoghurt. 

Afkoppelen hoeft niet, want we staan op een statepark campground zonder voorzieningen. We rijden de zeer hobbelige weg terug naar de hoofdweg. Daar slaan we links af en gaan via de interstate 16 richting Cody. 

Het is een prachtige route door de bergen van de Big Horn Mountains. Af en toe hebben we vergezichten die adembenemend zijn. Dus we stoppen vaak voor een foto momentje. Het weer wordt steeds beter naar gelang we meer naar het westen rijden. We dalen af van de bergen en rijden dan later in de canyon. Ook geweldig mooi om te zien. Vlak voor het plaatsje Tensleep, stoppen we bij een klein koffie tentje voor een “kopje” koffie. Het maatje klein kennen ze hier niet. 

Een leuke stop blijkt, wat er is een 100 jaar oud kapelletje en het meisje dat ons de koffie inschenkt is heel aardig en verteld met trots over haar plekje in de canyon. Ook verteld ze waarom het plaatsje Tensleep zo heet.

Tussen Buffalo en Cody was vroeger een handelsroute, veelal van bizon en beren jagers. Maar ook om de kleine steden van voorraad te voorzien. Tijdens die route kwamen ze via Tensleep. Om daar te komen vanuit Buffalo of Cody deed men er 10 nachten(slapen) over. 

Wij bedanken haar voor de koffie die als betaling alleen een donatie vraagt, en wij vervolgen onze route richting Cody. Het landschap na de Big Horn Mountains is nu wel een stuk saaier. 

In Cody aangekomen nemen we onze intrek op de campground Ponderosa.

Een mooie camping met heel vriendelijke beheerders. Zij vertellen ons weer alles over hun plaatsje Cody, die een geschiedenis heeft als centrum van het “wilde westen”. Vele bekende “helden/boeven” hebben hier hun voetstappen achter gelaten. The wild bunch, Butch Cassidy, the Sundance Kid, Calamity Jane, Annie Oakley, Buffalo Bill (daarover later meer) en natuurlijk de sheriff Wyatt Earp. We bezoeken het museum van Cody waar 5 musea onder 1 dag gevestigd zijn. Maar we ons bezoek afbreken (morgen verder) want we gaan naar een “country diner” met live country muziek. Het is heel gezellig en we eten bonen, maisbrood, kip, pouled pork en salade. Na dit alles gaan we 200 meter verderop naar de Rodeo. Een 2 uur durend spectaculaire show. 

Het was een goed gevulde dag. Welterusten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!