Dag 9

Door René & Jacqueline - 28-06-2018 22:32

Dag 9 zaterdag 23 juni

 

We doen vandaag rustig aan. De volgende camping is besproken dus het maakt niet uit hoe laat we daar zijn.

Omdat we gisteren het bezoek aan het museum moesten afbreken, gaan we vanochtend maar verder met ons bezoek aan het Buffalo Bill Museum. (Kaartjes zijn 2 dagen geldig). We leren alles over Buffalo Bill die eigenlijk Colonel William, F, Cody heette. Hij vocht in de vrijheidsoorlog aan de kant van de Union(noorderlingen) en werd later advocaat en zetten zich in voor de indianen, vrouwen en minderheden. Later kreeg hij door dat veel mensen in het oosten wilden weten hoe het in het “wilde westen” aan toe ging. Hij vertaalde dit naar een show/theater/circus, Hier gebruikte hij de naam Buffalo Bill. 

Met deze rondreizende “roadshow” ging hij door heel de USA en ook Europa deed hij aan. Alleen nooit in Nederland.

De verhalen over het westen werden steeds “sterker” en op een gegeven moment was het Wilde Westen “geboren” dankzij William Cody. 

Na zijn overlijden, neemt een krant de verhalen over in een collum. Daarna zijn vele verhalen en boeken verschenen over Buffalo Bill. 

Na het museum gaan we langs de Wallmart om nog even voor Yellowstone proviand in te slaan. Ook stoppen we bij Old Trail Town. Een openlucht museum van originele huisjes/cabines uit de omgeving (wilde westen).

Ook het huisje waar Butch Cassidy en Sundance Kid onder gedoken zaten staat er. Je stap zo in een western decor. 

We rijden verder west, en komen bij de Buffalo Bill Dam. Een flinke waterdam van zo’n 100 jaar oud. Een machtig gezicht om de kracht van water zo te zien.

Nog even verder westwaarts stoppen we op onze besproken plek op de Wapiti Campground. Een mooie plek naast de Shoshone Rivier. We hebben prachtig uitzicht op de bergen en drinken even een wijntje langs de rivier. Een  dejavu van Rampard creek, (voor de kenners)

We genieten van een mooie avond.

Welterusten.

Reacties

Gerret Tol 28-06-2018 23:32 {{button-52655}}

Leuk te weten!

(Orc)Aad(je) 29-06-2018 00:07 {{button-52657}}

Voor de (her-)kenners?: wat was dat mooi! Schitterend dat jullie dat opnieuw beleven! En zoveel meer!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan