Dag 16

Door Rene en Jacqueline - A couple of years ago

Dag 16 maandag 2 juli

 

De sterren zijn verdwenen en hebben weer plaats gemaakt voor het warme zonnetje. We ontbijten lekker buiten en met ons een vosje....... dat waarschijnlijk ook wat lekkers heeft gevonden. Ik ben helaas te laat om de camera nog uit de camper te pakken, en de instellingen van de camera stonden nog op tijdopname van de nachtelijke sterrenhemel.  Helaas.

We vervolgen onze weg richting Granby. Daar tanken we en tanken ook nog even LPG bij, want zo Kamperen in natuur (state parken en state Forest) gebruikt toch wel wat gas. Douchen, koken, ‘s morgens even het kacheltje. 

We staat de hele vakantie bijna steeds op een hoogte van iets boven de 2 

kilometer. Tja, dan zijn de nachten en ochtends, fris.

Na Granby rijden langs Grand Lake. Naar zeggen, een mooi meer. 

Inderdaad het meer is prachtig, maar ZEER toeristisch. Erg druk met mensen en bootjes, giftshops en restaurantjes.....wij rijden snel door!!

Na enkele mijlen passeren we het Rangersstation van de Rocky Mountains.

We stoppen nog even bij het visitor centre, waar we te horen krijgen dat tussen hier en EstesPark, maar 1 campground is. Maar de ranger zei, :”you are quit early so no problem to find a spot.”

En inderdaad, er was nog ruimte. We zoeken een mooi plekje met uitzicht. En parkeren de Rv-moterhome weer. Wel loopt de camping rap vol. Vooral veel Amerikanen met tentjes. 

We proberen nog een hike te maken, maar de route is wat onduidelijk. Uiteindelijk komen we bij een oud vakantie oord. Gesticht in 1917. Never Summer Camp. Aan de voet van de Never Summer Mountains. 

Hier werd in het begin van de vorige eeuw uitbundig vakantie gevierd door de iets beter gestelde. Cabins, vissen in de Colorado River, paard rijden door de valley, en natuurlijk.... jagen. Het vakantie oord is nu een soort museum.

Jacqueline krijgt nog een jas te passen, gemaakt van 2 bizon huiden. Warm in de winter maar nu niet te houden...

Terug bij de camper een drankje, eten en genieten van de zon die langzaam achter de bergtoppen verdwijnt. 

Welterusten

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!