11 en 12 maart vlucht en eerste dag in Chicago

Door peter_vogelaar - 12-03-2018 11:56

Voor ons is het gisteren best laat geworden. Robbert heeft nog nooit zo lang gevlogen en 8 uur redelijk stil zitten is best wel lang. Uiteraard was de zorg aan boord van de blauwe zwaan erg goed. En slapen doe je natuurlijk niet als je aan zoiets begint als onze reis. 

We zijn goed en koud aangekomen in Chicago. De douane was niet zo moeilijk als in New York. Geen snuffelelende hondjes dus konden we redelijk snel weg. De metro was door hulp van de meest aardige mensen ook zo gevonden en op naar ons hotel. Dat was best veel lopen en dat viel flink tegen. Om elke straathoek kom je een snijdende wind tegemoet Chicago heet dan ook The Windy City.

Maar in het hotel en op straat was iedereen bijzonder aardig en behulpzaam. Na een lange nacht zijn we redelijk vroeg wakker en gaan we dadelijk eerst ontbijten en dan met de Big Bus door de stad. Op naar het heilige boontje van Chicago en verdere bezienswaardigheden van deze enorme stad met de vele kanalen.

 

De dag begint met de Big Bus Tour door Chicago met een prive gids en ik moet zeggen dat heeft wel wat. Een hele bus voor ons drieen. Alle bekende gebouwen, parken enz. gezien met uitleg. Chicago  wordt zoals eerder al gezegd windy city genoemd, nou wij kunnen dat beamen.Je waait echt uit je verschoning. Wat wij vandaag hebben uitgeprobeerd en goed is bevallen is gebruik maken van Uber. Best eng de eerste keer maar in Amerika heel gewoon. Werkt prima binnen een paar minuten staat er een auto voor de deur en brengt je waar je heen wilt. Vooraf weet je de prijs dus perfect als je rekening moet houden met ongemakken. 

 

 

Cloud Gate of in de volksmond The Bean in Chicagi is zeker een must see. Waanzinnig groot en is samengesteld van 168 roestvrijstalen platen en zo grondig gepolijst dat er geen naden zichtbaar zijn. De afmetingen zijn 10 x 20 x 13 meter en weegt 99,8 ton.

Na een ochtend sightseeing door Chicago met Uber naar ons tweede hotel bij het vliegveld. Daar wordt door Road Bear alle administratieve zaken afgehandeld want morgen in de fabriek is daar geen tijd meer voor. Volgens de dame van Road Bear is het grote RV. Dat wordt morgen dus wat. Korte nacht want wij moeten om zes uur eten om om kwart voor zeven in de bus te stappen voor een drie uur lange busrit. Bij de fabriek krijgen wij uitleg over de camper en gaan dan op pad om uiteindelijk in Los Angeles de RV weer in te leveren. Maar dan is het wel 6 april. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan