17 en 18 maart van Oklahoma City naar Albuquerque

Door peter_vogelaar - 19-03-2018 01:34

Het is weer twee dagen geleden dat wij een bericht de lucht in konden gooien maar dat heeft te maken dat de internetverbinding niet als te best was. Gelukkig staan we weer op een camping waar het naar behoren werkt. Gisteren vertrokken wij uit Oklahomay City richting Amarillo in Texas. Onderweg weer prachtige, grappige en vervallen gebouwtjes gezien en gefotografeerd. In Shamrock staat een art deco gebouw genaamd het U-Drop Inn Café. Een waar pareltje.

Her interieur is echt prachtig. Op de dag dat wij er waren werd St. Patrick's Day gevierd. Het is een Ierse feestdag maar er blijken nogal wat mensen te wonen met Ierse voorouders. Rond U-Drop Inn Café stonden allerlei gerestoreerde auto's. Leuk om te zien.

De reis ging verder richting Amarillo. En wij maar zingen It's this the way to Amarallo.Voor de liefhebbers klik op de link. https://www.youtube.com/watch?v=vW5eUA0I938.

 

In Amarallo staat ook het wereld beroemde Big Texan Steak Ranch. We konden op de camping een taxi reserveren die ons om half zes zou ophalen voor de deur van de camper en ons naar het restaurant zou brengen. Allemaal gratis dus wij als echter hollanders hebben daar gebruik van gemaakt. Rond half zes kwam de limousine ons ophalen met een chauffeur met een echte stetson. 

In het restaurant kan je een ruim 2 kilo wegende steak eten, die als je hem binnen 60 minuten verorbert je niet hoef af te rekenen.

Diverse mannen hebben een poging gedaan op een podium maar helaas is het bij niemand gelukt. 

Het moet gezegd worden onze steak was heerlijk.

Na het eten werden we weer teruggebracht naar onze camper. Echt een aanrader.

 

Na een goede nachtrust stond op zondag de route Amarillo naar Sante Fe op het programma. Nog een deel door Texas en op naar New Mexico. Dat is wel een weg waar je zowel rechts als links niets anders ziet dan een uitgestrekte vlakte en kaaresrechte wegen. Paralel aan de Insterstate 40 loopt een spoorlijn. Je komt constant goederenvervoer per trein tegen. Meerdere locomotieven en daar hangen dan zo'n 200 wagons aan.

Na een lange reis kwamen we aan in Sante Fe. En wat denk je. Na een paar mooie dagen begon het te sneeuwen!!!! Op zich ook weer niet zo vreemd want Santa Fe ligt op 7199 ft of te wel ruim 2100 meter. Santa Fe is leuk om doorheen te lopen maar als het sneeuwt en ongelooflijk hard waait wordt het minder dus werd het een korte wandeling. Je waant je in Santa Fe echt in Mexico. De stad staat vol met adobe's. Na de lunch bij de Mac zijn wij naar onze eindbestemming gereden. De stad waar de overnachting plaats gaat vinden is Albuquerque.

Vanavond gaan we Albuquerque in want op Central Avenue schijnt de neon reclame volop.

En speciaal voor Marjoleine een selfie.

Reacties

Marja 19-03-2018 11:14 {{button-50367}}

Robbert, je baardje staat tof!

Peter en Judith, die steaks moeten jullie maar een keertje uitproberen op jullie eigen barbecue. Geef dan een seintje want dan komen wij ook.

Dikke knuffel.

Marja 19-03-2018 11:15 {{button-50368}}

Gaan jullie Cor nog zien in Las Vegas?

Marja 19-03-2018 11:17 {{button-50369}}

Marjoleine heeft helemaal gelijk! Geen enkele foto met jullie zelf erop. Is net alsof jullie er niet zijn. 😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan