19 maart Albuquerque naar Gallup

Door peter_vogelaar - 20-03-2018 03:16

Vandaag voor het eerst uitgeslapen. De rit van vandaag ging naar Gallup wat ongeveer 1,5 uur rijden is. Na het douchen en ontbijten zijn wij vertrokken naar het Indian Pueblo Cultural Center. Het museum vertelt het verhaal van de indianen die in de pueblo woonden en nog wonen in New Mexico. Bijzonder mooi om de geschiedenis van deze stammen te zien. Bijvoorbeeld een oude pijl en boog, muurschilderingen en gebruiksvoorwerpen uit de oude tijd. 

 

 

 


 

 

 

Daarna ging de reis voornamelijk over de Old Route 66. Dit is wel de minst aantrekkelijke route, omdat de meeste gebouwen zwaar zijn verwaarloosd en verlaten. Het punt Continental Divide ligt op een hoogte van 7295 ft (= 2,2 km) en dat is de plek waar het water twee kanten op gaat. Aan de ene kant stroomt het water naar de Pacific Ocean en aan de andere kant naar de Atlantic Ocean. Grappig om te weten maar meer ook niet (hoewel het best stoer is om hier te staan). Vandaag stond er gelukkig niet meer zoveel wind want dat voel je wel met een camper van 6568 kg met een hoogte van 3,65 en 8,22 meter lang. Onderweg hebben we nog meerdere prairie hondjes gezien. Zo schattig en ze schieten als en pijl weer hun holletje in.  Nu staan we op een camping in de buurt van Gallup aan de voet van de rode rotsen. Je voeld je hier heel nietig door de eeuwenoude bergen. En ze zijn niet hoog maar onwaarscijnlijk mooi door hun intense rode kleur. 

Moet ook gezegd worden dat de amerikanen een stuk aardiger zijn dan de natives hier. Ik kan dat wel begrijpen, ze zijn zoveel kwijtgeraakt aan de overheersers toen. Ik denk dat het hier nog echt leeft. 

Op speciaal verzoek van Marjoleine en Marja hierdan te eerste foto's met ons erop. Morgen gaat de reis naar Monument Valley. De uitzichten daar schijnen nog mooier te zijn dan hier in Gallup. 

Reacties

Cobie en Jan 20-03-2018 09:50 {{button-50371}}

De hoed staat je goed. Hier mag je niet rijden met zo'n wagen.
Geniet er van.

Hans Bakker 20-03-2018 09:59 {{button-50372}}

Ik mis alleen zo'n shirt met franjes staat je goed
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan