20 maart Van Gallup naar Monument Valley

Door peter_vogelaar - 20-03-2018 23:48

Toen wij vanmorgen opstonden stond de thermometer op -8. In de camper trouwens 22 graden dus koud was het niet voor ons. Na eerst langs de Walmart gegaan voor de nodige boodschappen gen een ontbijtje bestaand uit diverse donuts ging de reis vandaag naar Monument Valley. De reis vanaf Gallup gaat door Navajo gebied. Overal zie je de armoede waaronder deze mensen leven. Ze hebben een stuk land gekregen om in te wonen waar niks kan groeien dus dan maar koeien en schapen fokken. Die lopen hier overal rond.  En ja natuurlijk ook verkopen van wat ze hier maken. Mooie maar dure spullen. Alles met zilver en turkoise. Erg indiaans. 

De reis was relatief kort want die duurde maar 2,5 uur. Thuis vind ik dat een heel eind maar hier is dat dichtbij. De teller heeft vandaag de 2000 mile gepasseerd wat neerkomt op zo'n 3218 km. Niet gek in een week tijd. Monument Valley is bekend om de unieke rotsformaties die er te vinden zijn. Het is gelegen op het Colorado Plateu dichtbij Four Corners

Four Corners is het punt waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen. Het is ook bekend om de films met John Wayne en van Back to the future. Het uitzicht vanaf de camping is fenomenaal. In de avond werden we weer eens per gratis shuttlebusje naar het museum gebracht waar ook een filmzaaltje was. Daar hebben Peter en ik naar twee documentaires gekeken wat erg boeiend was. Robbert was de campersitter voor deze keer. Ook was er een giftshop waar ook de nodige aanvulling op de souveniers is gekocht. Verder nog dat museum over de geschiedenis van Gouldings. Er was een pasgetrouwd echtpaar dat in de jaren 1928 hier een ruilhandel begon met de navajo indianen. Zij hebben hier een tradingpost opgezet en nu is dit een museum. Leuk om zien en ook het huisje waar Johm Wayne heeft geslapen toen hij hier een film opnam. Deze werd ook vertoond maar dat hebben we maar laten schieten. Om 21.00 uur waren we terug en konden we de pizzabroodjes in de oven schuiven. Lekkerder dan de tamales die ik vanmiddag had gekocht om te proberen. Peter heeft de eerste hap al gelijk in de afvalbak laten verdwijnen. Maar hij had gelijk. Echt lekker was het niet. 

I

Reacties

Alinda 21-03-2018 11:15 {{button-50389}}

Wat een indrukwekkende reis zal dit zijn zeg.!! leuk om iedere keer weer wat te lezen van jullie. Wij buffelen wel door hoor :). Geniet van alles!!
Groet Alinda
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan