22 maart van Monument Valley naar Grand Canyon

Door peter_vogelaar - 24-03-2018 23:04

Vandaag stond de Antelope Canyon tour op het programma. We werden rond 11.45 uur verwacht op een parkeerplaats in de dessert. Hier werden we ontbangen door een prachtig uitgedoste indiaan die de hoepeldans deed. Heel indrukwekkend. Daar werd iedereen verdeeld over een aantal luxe auto’s met fourwheeldrive. Nadat iedereen was ingestapt ging de colonne op pad naar de ingang van de canyon. Het werd een leuke rit door het rulle zand en onze chauffeur vond het wel lekker om een beetje te driften. Onze groep bestond uit totaal 6 mensen. Bij de ingang werden door de gids alle camera’s en telefoons op de juiste wijze ingesteld. Onderweg werd steeds gestopt en uitleg gegeven wat je kon zien in de aparte vormen van de rotsen. Die uiteraard wereldberoemd en bijzonder vaak worden gefotografeerd. Het was heel bijzonder ook omdat op je camera het er prachtig uitzag qua kleur maar dat het in reallife roch een andere kleur had. Het is daar heel erg krap dus we moesten steeds tegen de rotsen als er een groep terugkwam. UIteindelijk kwamen we buiten en konden we nog wat andere foto’s maken. Daarna moesten we via dezelfde weg weer terug.

 

Rond de klok van 14.45 waren we wer terug bij het beginpunt. Tja dan op naar de grootste reuzen die we in Amerika konden zien. The Grand Canyon. Echt met HOOFDLETTERS geschreven. Zo adembenemend mooi, Zo ernorm en groots en stil en mooi en puur. Daar wordt je stil van. En als je hoogtevrees hebt ben je bang voor al die mensen die zo dicht bij de rand komen dat ze er in jouw ogen zo afdonderen. Doodeng. Peter vind het al griezelig laat staan Robbert en bibberkont Judith. Die griezelt al bij een traptreetje. We hebben onze camping voor de komende twee dagen gevonden, Helaasssss geen internet. GROTE vervelende bijkomstigheid voor onze internetverslaafden. Ook geen radio of tv. Helemaal niks hier. Dan maar spelletjes op de telefoonjes doen en wat kletsen.

Op het park hebben ze een gratis shuttlebus die het hele park hier in de rondte rijdt. Eigenlijk diverse routes. Heel handig. Morgen gaan we de Canyon beter bekijken.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan