31 maart San Francisco

Door peter_vogelaar - 01-04-2018 05:10

Vandaag een dagje sightseeing door San Francisco. Niet lopend want een stad die gebouwd is op 40 heuvels is niet echt te doen voor mensen die slecht te been zijn. Nee we vertrokken lopend van het RV park naar de haven. Daar hebben we de ferry genomen naar de port van San Francisco. Leuk tripje en redelijk dicht langs Alcatraz. We kwamen aan bij het Ferry Building. Even zoeken op Google maps waar de Big Bus vertrekt en op door de stad. Allerlei mooie dingen gezien wat verteld werd door een gids die op elke bus meerijd. Hadden we in Chicago een prive gids hier zat de bus helemaal vol. Het bovendek was gelukkig  vol dus wij namen plaats beneden. Gelukkig vol want de wind maakt zo'n trip toch heel erg koud. We reden langs de painted ladies, langs het stadhuis (hier iets groter dan het onze), diverse mooie parken, de cable car, de Golden Gate Bridge en zijn uiteindelijk bij Pier 39 uitgestapt. Pier 39 is misschien beter bekend als Fisherman's Wharf. Het lijkt wel een circus als we aankomen. Er zijn ontzettend veel winkeltjes en het is er erg druk. Baba Gump Shrimps heeft er ook een plekje gevonden. Ja zoals in de film Forest Gump. Dat was de vissende vriend van Forest Gump. Een van mijn persoonlijke favoriete films. Hier is de plek waar de zeeleeuwen liggen op pontons. Volgens allerlei boeken zou het vredelijk moeten stinken. Niets is minder waar. Wij roken helemaal niets. En een koddig gezicht. Honderden zeeleeuwen liggen daar en een kabaal dat die beesten maken. Ze maken elkaar redelijk het leven zuur door elkaar van de pontons te duwen. Dit punt bevind zich op een hoek van de pier. en Judith had het zo koud dat er ook een sweater gekocht moest worden. Daar heeft ze nog jaren herinneringen aan. Na het nuttigen van een hotdog zijn we teruggelopen naar pier 35 en hebben daar onze Uber besteld. Echt super makkelijk en het gaat super snel. We hadden een rit aangevraagd en binnen 1 minuut stond de wagen al voor. Uiteraard nu ook weer en geweldige chauffeur waar ik lekker mee kon kletsen en die ook nog het een en ander over de  buurten waar we doorheen kwamen kon vertellen. Om een indruk te krijgen hoe stijl sommige straten lopen klik dan maar eens op de onderste foto. Geloof het of niet daar kwamen gewoon auto's naar beneden.Sommigen rennen helemaal naar boven. Zwaar hijgend natuurlijk he.

De reis begint trouwens redelijk op zijn eind te lopen. Nog een weekje en we zijn weer thuis maar eerst vertrekken we morgen richting Monterey/Carmel. Daar gaan we maandagmorgen met de boot mee op zoek naar walvissen, orca's, dolfijnen en hopelijk ook zeeotters en andere dieren. Spannend zullen we die beesten echt zien? We houden jullie op de hoogte van de verdere reis. Morgen hebben we weer een mooie camping. We staan nu hutje aan mutje op een lange laan. Maar de voorzieningen zijn wel ok. We hebben weer een flinke was gedraaid en de volgende was doen we weer thuis. Nu doen we het samen. Als we thuis zijn houd ik dat er maar in denk ik. Tot morgen!.  

Nog even een antwoord voor Rob en Rosy. Helaas hebben jullie geen emailadres achtergelaten. De camper van ons was winterized.Volgens de site van Road Bear moet je dan langs een erkend bedrijf. De jongens van de fabriek vertelden echter precies heo je de rv moet dewinterized. Gewoon de tank vullen met water en helemaal legen. Nogmaals doen en hij is dewinterized. Wensen jullie een prettige en veilige vakantie. De ervaring is enorm.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan