Woensdag 18 juli New York

Door Familie Kerkemeijer - 19-07-2018 13:18

Onder een bijna strakblauwe lucht opgestapt op de 'hop on hop off'  -bus om down town Manhattan te verkennen. Via Times Square en Broadway richting het Empire State Building. De hoogte van de gebouwen blijft duizelingwekkend. Ook de wisseling van de nieuwe, meestal helemaal uit glas bestaande wolkenkrabbers, en de oudere gebouwen met mooie details is indrukwekkend. Kris kras door elkaar, maar toch op de een of andere manier passend. Onderweg kwamen we langs de gebouwen en parken waarvan we ooit de namen wel gehoord hadden, maar nu dus het echte beeld, zoals: Flatiron Building, het driehoekige witte gebouw, Madison Square Garden en Union Square. Uitgestapt bij het 9/11 Memorial. Indrukwekkend om tussen de gebouwen van het (nieuwe)WTC de twee kraters te zien van de Twin Towers. Het water stroomt over de randen van de kraters naar beneden en op de wanden staan de namen van alle slachtoffers. Degene die jarig zijn, krijgen een witte roos in hun naam geprikt. Ook het bijbehorende museum is erg indrukwekkend. Restanten van de gebouwen, een beschdigde ladderwagen van de brandweer en weer de muren, nu met foto's, van de slachtoffers. Het museum is gebouwd onder de bassins en orignele muren zijn hier nog te zien. De helling naar het museum is de helling die de nooddiensten gebruikten om de gebouwen te bereiken. In het gebouw is de trap bewaard gebleven die de overlevenden gebruikten om het gebouw uit te komen. 

Vervolgens te voet verder richting Battery Park. Vanuit dit park gaan de boten naar Liberty Island met het vrijheidsbeeld en Ellis Island. Je moet er wel wat voor over hebben om op de ferry te komen. Zo'n drie kwartier wachten in de brandende zon, wij waren niet de enige die op het idee van een boottochtje kwamen, weer door de security, een vergeten zaklamp in je rugzak kan voor veel verwarring zorgen...., en dan met de hele meute de boot op. Maar het was het waard! Onderweg naar Liberty Island zie je de skyline van Newyork zoals je deze altijd op tv ziet. Bij Ellis Island van de boot gegaan en hier even rond gekeken in het museum. Op Ellis Island kwamen de immigranten aan die vanuit Europa hoopten op een beter bestaan in Amerika. Wel heel amerikaans.... Je krijgt de indruk dat  het de immigranten hier aan niets ontbrak, terwijl je gevoel zegt dat het toch anders moet zijn geweest. 

Weer terug in Battery Park waar we tot de conclusie kwamen dat het voor zo'n eerste dag wel mooi was geweest. Warm, erg warm en moe... Dus weer op de bus gehopt en de rest van downtown Manhattan vanuit de bus bekeken. Via de Brooklyn Bridge, China Town, gebouw van de UN en natuurlijk de Trump Tower weer richting het noorden. Uitgestapt op Times Square en met een medium cola (in Nederland een XXL-cola) in de hand richting hotel. En dan blijkt het hotel op een steenworp afstand van Times Square te liggen.... 

Morgen staat Uptown op het programma. 

 

Reacties

Pa , ma v.d. Velden. 19-07-2018 14:11 {{button-53202}}

Zo ver weg en toch is het net of wij met jullie mee wandelen door New York.
Wat een totaal andere wereld....wat zullen jullie een indrukken opdoen en ‘savonds
als een blok in slaap vallen.
Wat een mooi verslag en foto’s ,puur genieten!
Liefs van ons, pa, ma.

Gerard 20-07-2018 08:13 {{button-53240}}

Leuk verslag en prachtige foto's. En Peter ik mis je toch wel een beetje "vriend"

Fijne vakantie verder
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan