Zaterdag 21 juli Washington

Door Familie Kerkemeijer - 22-07-2018 14:00

Een wereld van verschil met New York. Geen wolkenkrabbers, veel groen, rust, maar ook geen zon.... Vandaag begonnen met een rondleiding in het Capitol. Helaas was de rondleiding erg kort, twee zalen konden we bezoeken. Wel konden we in de koepel rondkijken. Met een diameter van 30 meter en een hoogte van 55 meter erg imposant. Bovenin de koepel is een fresco te zien met onder andere George Washington die richting de hemel reist. Aan de wanden grote schilderijen met daarop belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Amerika en veel standbeelden. Elke staat mag twee standbeelden van belangrijke personen uit deze staat in het Capitol laten plaatsen. Ze mogen deze beelden ook laten vervangen. Alleen het beeld van Rosa Parks heeft een vaste plek en blijft altijd staan. Vervolgens richting de bibliotheek van het Capitol met de boekenverzameling van Thomas Jefferson en vervolgens richting het station voor een bustoer in de open bus. Dachten we. Want wat blijkt, in Washington kan het ook regenen. Niet zomaar regenen, het kwam echt met bakken naar beneden. En dan staan daar vier hollanders in hun korte broek en shirtje zonder jas, regenkleding of iets anders bij het Capitol. Dom dus. Dan maar door de regen richting de metro en de plannen omgooien: naar het Smithsonion Air & Space museum. Maar natuurlijk waren we niet de enige met dit idee. Voordat we binnen waren, stonden we eerst een uur buiten in de rij. Gelukkig wel eerst poncho's in het hotel opgehaald, wat erg dichtbij het Smithsonion ligt. Eindelijk binnen onze ogen uitgekeken. Verzamelingen met vliegtuigen van Boeings tot een vliegtuig van Amelia Earheart, vliegtuig van de gebroeders Wright en een deel van een Apollo ruimtevaarschip. 

En dan zit ook deze dag er alweer op. Terug naar het hotel, warm worden en ons melden voor het lopend buffet in de bistro. 

Reacties

Pa , ma v.d. Velden. 22-07-2018 18:06 {{button-53336}}

Moesten wel lachen om de regen....hier nog een enorme droogte. Maar wat hebben jullie weer veel moois gezien!!! In de koepel van het Capitol... ik wist niet dat daar zoiets moois was. Je komt ogen tekort. En dan de bibliotheek... je mag denk ik alleen maar naar de boeken kijken? Dachten jullie in het Smithsonion Air museum nog aan het Air museum in Soesterberg? .... geen vergelijk .
Maar wat zal de maaltijd heerlijk smaken na zo’ n indrukwekkende dag...gelukkig een buffet , kun je nog een keer extra langs gaan.
Voor straks welterusten.
Liefs vanuit Ballum, pa, ma

Marjolein Udo 23-07-2018 07:46 {{button-53357}}

Hoi Peter en familie,

Leuk en herkenbaar om jullie verhalen over New York te lezen. De rest staat nog op mijn to do list ook leuk om inspiratie op te doen.

Zo te lezen genieten jullie op en top. Ik wil Peter alvast een fijne verjaardag wensen en jullie heel veel succes op reis met zo'n oude man.

Groetjes,

Marjolein

Marjolein Udo 23-07-2018 07:52 {{button-53359}}

Ps: Hoe is het met de koffie?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan