Zondag 22 juli Washington

Door Familie Kerkemeijer - A couple of years ago

Zondagochtendontbijt bij Mc Donalds en daarna op de bus 'gehopt' richting Arlington Cemetery. Onderweg langs de vele memorials gereden die Washington rijk is. Het lijkt wel of elke president zijn eigen beeld of gedenkteken heeft. Net als elke oorlog en andere historische gebeurtenissen. Uitgestapt bij het Lincoln Memorial waar president Lincoln op zijn stoel vanuit zijn eigen tempel richting het Washington Monument kijkt. Deze ligt weer in een rechte lijn met het Capitol. Ook is hier het Korean War Veteran Memorial te vinden. Een indrukwekkend geheel van 19 beelden van soldaten op patrouille. 

Vervolgens te voet de Potomac rivier overgestoken naar de Arlington Cemetery. Hier liggen zo'n 400.000 mensen begraven. Hoofdzakelijk militairen, maar ook kun je hier het graf van de Kennedy's zien. Met een treintje een rondrit gemaakt, wat overigens wel vreemd aanvoelt, een rondrit over een begraafplaats. De graven van presidenten gezien en het oorlogsmonument van het marine corps van de VS. Dit is het beeld met de zes sodaten die een vlag oprichten. 

De eerste regenbui van de dag kondigde zich aan en daarom met de metro richting het Pentagon. Door de regen zag deze er nog troostelozer uit dan het beeld normaal gesproken zal zijn. Snel weer richting het oude centrum van Washington. Hier weer op de bus gestapt voor een stop bij het Witte Huis. Trump verwachtte schijnbaar belangrijk bezoek, want de cirkel waarbinnen je normaal gesproken kan komen bij het Witte Huis was groter dan normaal. Toch een paar mooie foto's gemaakt. 

Aan het eind van deze dag kwamen we tot de conclusie dat Washington een stad is waar je makkelijk een week kunt rondzwerven. De vele memorials, parken, musea van het Smithsonian zijn zeker een bezoek waard en dan hebben we nog niet eens het echte centrum gezien. Misschien ooit nog eens terug? Nu eerst met de camper verder op verkenning langs de oostkust. 

Morgen halen we onze camper op, dus wees niet ongerust als er geen reisverslag komt. Wanneer er WiFi aanwezig is op de camping uploaden we alles.

Reacties

Pa , ma v.d. Velden. A couple of years ago

Wat een prachtige dag hebben jullie weer beleefd en wat een geschiedenis heeft Washington geschreven. Wij hadden geen idee van wat daar allemaal te bezichtigen is...
maar zoveel ....
En dan met een treintje over de begraafplaats.....
Verwachtte Trump jullie niet? Wij denken dat het bij de Md Donalds gezelliger is.

Nu de camper ophalen....spannend en kijken uit naar jullie volgende reisverslag .
Alle liefs, pa, ma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!