Woensdag 25 juli van Dublin naar de Great Smoky Mountains

Door Familie Kerkemeijer - A couple of years ago

Vroeg wakker en naast de caravan de herten ontdekt die rustig lopen te grazen. Ze lijken aardig gewend aan mensen. Gisteren bij de Walmart een broodrooster gekocht, zodat we het brood kunnen roosteren, want zoals in Nederland het brood smaakt, smaakt het nergens. Het geroosterde brood smaakt echter erg goed. Vervolgens onze weg vervolgd door de Appalachen naar de Great Smoky Mountains. Boven de heuvels cirkelen de grote roofvogels. De Great Smoky Mountains is een nationaal park in het zouden van de Appalachen en heeft zijn naam te danken aan de mysterieuze nevel die vaak rond de bergtoppen hangt. Dat klopt inderdaad. Voor we echter de Smokies inrijden, komen we nog langs het bekende pretpark Dollywood van Dolly Parton. Via een behoorlijke slingerweg komen we bij de volgende camping aan: Twin Creek RV Resort. Weer een prachtige camping, met vriendelijke eigenaar, waar we een plaats aan een beekje krijgen. Aangezien we hier twee nachten blijven, doen we het rustig aan en gaan het zwembad in. Daar ontmoeten we Dylan en Andrea en hun dochtertje Birkley van 5. Zij komen uit noord Florida en weten veel te vertellen over de plaatsen die wij nog gaan bezoeken. We worden door hen uitgenodigd om 's avonds bij hen een 'real American steak' te komen eten. Die uitnodiging slaan we natuurlijk niet af. Het blijkt de grootste steak te zijn die we ooit hebben gegeten en lekker..... Het is daarnaast ook erg gezellig. Wij leren weer het een en ander over het amerikaanse leven, hun afkeer van Trump, en wij kunnen hen weer wat vertellen over Europa, waar ze overigens een aantal keren zijn geweest. Ze snappen eigenlijk niet wat wij in Amerika doen, omdat Europa zo mooi is en zoveel te bieden heeft. Ook zij hebben zo'n enorme camper en slepen een Jeep erachter mee. Voor ons de kans om ook eens in zo'n camper te kijken, een complete woning blijkt dus. Na een leuke avond richting onze ' bescheiden'  camper.

Morgen op verkenning in de Smokies. 

Reacties

Pa , ma v.d. Velden. A couple of years ago

Wakker worden met herten in de achtertuin, het kan niet mooier.Ook wij leren nog wat zoals de betekenis van Smoky Mountains. Bij pretpark Dollywood gas gegeven ?
Wat leuk dat jullie dat Amerikaanse gezin hebben ontmoet en zo wat tips uitgewisseld hebben. Anti Trump, ik mag ze meteen....
En dan zo ‘n steak , wat zal dat gesmaakt hebben., ...reizen ze met jullie mee of tref je Dylan en Andrea, Birkly nog ergens?
Blijf maar met beide benen op de grond als nuchtere Hollanders zijnde. Jullie genieten en dat is de bedoeling.
Alle liefs pa, ma.

Linda A couple of years ago

Wat een leuke verhalen, wat een geweldige reis maken jullie!! Ik probeer voor het slapen gaan nog even jullie reisverslag te lezen ter afsluiting van weer een drukke campingdag. Blijf lekker genieten!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!