Van 07 t/m 09 2018 South Bend / Carl. G. Washburne MS / Mazama campground/ KOA Culver.

Door Frits en Marijke Bergen - A couple of years ago

Donderdag 07-06-2018☁️⛅️

South Bend naar Carl G. Washburn Memorial State Park

 

Vandaag zijn we iets later opgestaan. We reden nu om 9.00 uur na een simpel ontbijtje. 

We gingen de 101 verder naar het zuiden rijden. Hier waren mooie uitzicht punten onderweg. Langs de Pacific Ocean echt heel mooi. Hier gingen we ook de staatsgrens over en zaten we in Oregon.  We wilden bij Ecolopark nog kijken maar dat werd voor Klamer wat lopen betreft te ver.  De camper kon je ook niet echt kwijt. Van daaruit maar verder gereden. Maar genoeg te zien onderweg. Tegen 16.00 uur vast begonnen om een camping te zoeken. 1ste natuurcamping was wel heel erg klein en dus ook geen plaatsen meer. Weer verder dus. Er zijn hier genoeg campings. We zijn beland bij het Carl G. Washburne Memorial State Park. Onderweg nog wel veel roofvogels gezien. Golden eagle, osprey. Wat het ander wild betreft alleen nog maar een hertje. Mooie en ruime plekken. Vanavond gaat Egbert koken. Aardappelen, groente en hamburger. De jongens gaan straks nog even aan de wandel  en dit keer blijf ik bij Klamer. De wandeling duurde langer dan gepland. Anderhalf uur hebben ze erover gedaan. Eenmaal terug eerst even een versnapering en daarna is Egbert gaan koken. Het smaakte prima allemaal. Frits ging het kampvuur weer aanmaken en zitten nu met een bak koffie bij het knapperend haardvuur.  

 

Vandaag 350 km geredVrijdag 08-06-2018☁️🌦🌤

Carl G. Washburn Memorial State Park naar Crater Lake Mazama Campground

 

Vandaag om kwart voor negen vertrokken van de camping. Voor het eerst buiten het ontbijt genuttigd. Wel met een jas aan maar het ging. Voor de route hebben we nog een stuk 101 zuid gereden en op een gegeven moment bij Reedsport de 38 die kater overging in de 138 naar Diamond Lake. De route was ontzettend mooi. Ook op de rustplaatsen gaan mensen met je praten van wat je vooral moet gaan zien. Erg vriendelijk.

We hebben nog de nodige uitzichtpunten bewonderd waaronder het zien van de elks en hebben nog een kleine hike naar de Toketee Falls gemaakt. Dit was mooi om te zien en te doen. Onderweg hebben we zon, regen en wind gehad.  Dus van alles wat. We staan nu op de Mazama campground in Crater Lake NP. Het is de bedoeling om hier 1 nacht te staan en gaan morgen verder de route bekijken. Hier stonden we ver uit elkaar. s’ Avonds dus apart gegeten.

De wildstand voor nu is:

1 Bleu Jay. 

1 hertje

Plm. 30 elks

Squirrel en chipmunks

Als avondeten hebben we gebakken aardappelen , vissticks en wortelen gegeten. 

Verschillende roofvogels ( Osprey,  Golden Eagle ) 

Vandaag 350 km gereden

.Zaterdag 09-06-2018🌧🌧🌨❄️💨🌤

Crater Lake naar Culver (KOA camping)

Wakker worden in een witte wereld dat is apart. Je denkt het regent niet meer dus de rolgordijntjes open doen en dan ineens winter wonderland. Wel een mooi gezicht maar daar komen we niet voor.

Simpel ontbijt gehad en daarna maar weer op pad. We wilden eerst nog even naar de giftshop die natuurlijk helemaal bijna boven op de top was. Af en toe was het een beetje tricky om te rijden maar we hebben voorzichtig aan gedaan. Bij de giftshop natuurlijk een T-shirt gekocht met een magneet. Misschien konden van Crater Lake nog wat foto’s maken maar daar zag je helemaal niets meer van. Onderweg nog wat sneeuw gehad maar daarna werd het beter. Onderweg nog gestopt bij Lava Lands. Daar nog een kleine trail gelopen. Was leuk om te doen. Klamer bleef bij de camper. 

De weg werd voortgezet om op het Smith Rock State park te bezoeken. Hier kun je mooie wandelingen maken of een rots beklimmen. Voor de liefhebbers dan. Hier hebben we de nodige foto’s weer gemaakt. Zeker de moeite waard om te bezoeken. 

Daarna werd het tijd om een camping te zoeken. Dit is dus de KOA camping geworden in Culver ( Oregon ). Hier blijven we 2 nachten. Het is niet zo’n grote camping . We staan dus ook niet naast elkaar wat  lastig is. Echt buiten zitten is er hier niet bij. Veel wind.

De wildstand is nu

1 chipmunk

3 squirrels

Vandaag hebben we 340 km gereden.

Reacties

Peter A couple of years ago

Hoi
Zo net even de foto’s gezien mooie natuur maar sneeuw wel mooi om te zien maar brrr.
Jullie maken goed km dus zien genoeg en leuk dat je de wild stand bij houd.
Hier ook alles goed gezien en gehoord 1 kat flippy.
Het is goed voor elkaar hier bedankt de eerste nacht erop.
Groetjes van ons

Geesje A couple of years ago

Hoi vakantie gangers, leuk om jou verhaal te lezen. 350 km per dag rijden valt toch ook nog wel mee. (Van Veendam naar Maastricht ) ,maar de wegen zullen wel anders zijn. Hier gelukkig geen sneeuw, maar nog steeds de zon ook al is het nu wat koeler. Dus nog geen spannende dieren gespot, dan maar kaarten kopen 😂😂,en hoe is het met Marijke, tussen het manlijk volk, kan ze ze een beetje de baas worden. Zet hem op Marijke 🤗😅 nog veel plezier samen en geniet ervan .

Rob & Lies A couple of years ago

Hey Luitjes,
Nu even tijd om te reageren op jullie reisverslag en foto's
Zo te zien en te lezen hebben jullie het fantastisch en heel goed naar jullie zin:-)
De foto's zijn weer prachtig, ziet er echt heel mooi uit!
Geniet lekker van jullie reis en we zien de rest van de foto's wel weer verschijnen, genot om naar te kijken echt heel mooi!
Nog heel veel plezier samen en geniet er lekker van!

Groetjes & liefs,

Rob & Lisette
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!