Auto gerepareerd, route ligt klaar.

Door Ed en Jolanda Bakker - 21-01-2018 12:12

Wij zijn alweer bezig met de voorbereidingen van onze vakantie. Na onze laatste reis, hebben wij van onze fouten geleerd en gaan deze vakantie goed beveiligd op reis. Dit keer zal mijn zuster ons deze reis vergezellen. Of mijn zwager en schoonzuster met ons meegaan is nog niet zeker. 

De auto is gerepareerd, ditmaal inbraak proof en klaar voor vertrek. De route is nu definitief. Wikken en wegen, hoe gaan wij rijden en welke plaatsen doen we aan.  Rijden wij elke dag van plaats tot plaats of blijven wij enkele dagen achtereen op een campground staan om de omgeving te verkennen. Wij besluiten toch voor de laatste optie te gaan en kiezen voor wat rust tijdens de reis. Het wordt nl een beetje een seniorenreis. De meerderheid van ons drieën, ik verklap niet wie (maar ik niet wink) zijn slecht ter been, dus nemen we wat gas terug en plannen niets spannends in, maar ...... bij ons weet je het maar nooit! Je kan ook hele leuke dingen doen met bv een rolstoel, mochten wij die nodig hebben. Gaan ze lekker snel van die heuvels af. Hoe wij boven komen zien we dan wel weer laugh.

ONZE ROUTE

Ed reist weer eerder af naar Saskatoon/Canada om de RV rijklaar te maken en de nodige voorraad in te slaan. Hij zal ons in Calgary van het vliegveld halen. Omdat Ria hier nog nooit geweest is willen wij haar ook nog de omgeving van Calgary en het Banff N.P. laten zien, dus begint onze reis in Banff waar wij een paar nachten blijven. Vanaf Banff rijden wij de grens over naar de VS en overnachten in Shelby, Montana. De volgende dag blijven wij in Montana en rijden naar Billings. In Billings willen wij het Pictograph Cave State Park en de Rimrocks bezoeken, vandaar dat wij ook hier een nachtje overblijven. Na Billings rijden wij door naar het Little Bighorn Battlefield National Monument. Hier wordt het grootste slagveld tussen het Amerikaanse leger en de Sioux en de Cheyenne herdacht. Na dit bezoek rijden wij Wyoming binnen richting Sheridan. Hier zullen wij een paar dagen blijven staan om de omgeving te verkennen. Wij zitten nu in het hart van het Wilde Westen van Amerika. 

Vanaf Sheridan zullen wij de, nog redelijk onbekende, Bighorn Mountains doorkruisen richting Cody waar wij Old Trail Town gaan bezoeken. Ook hier hopen wij een indruk te krijgen hoe het Wilde Westen er toen uitzag. Na het bezoek aan Cody rijden wij door naar Gardiner. Dit dorp ligt in het noorden van het Yellowstone N.P. Om het park op ons gemak te bezoeken zullen wij ook hier een paar dagen verblijven. Daarna rijden wij weer terug richting Calgary, met een overnachting in Cloteau aan de voet van het Glacier N.P.. De laatste paar dagen brengen wij nog door in Calgary. Nog even tijd om te shoppen. Nu is het aftellen naar mei. Op naar het Wilde Westen van Noord-Amerika. Wij hebben er nu al zin in! 

Tot het volgende verslag!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan