Handige tips

Door Ed en Jolanda Bakker - 08-04-2018 13:32

Op 25 mei zal onze rondreis door Midden Noord/West Amerika beginnen.  De route is nu definitief en alle campings zijn geboekt. De ervaring leert dat dit soms wel nodig is als je Nationale Parken gaat bezoeken. 

Vooruit reserveren heeft zo zijn voordelen maar ook zijn nadelen. Voordeel is dat je tijdens de reis niet meer hoeft te zoeken naar een camping en je kun meestal zelf een leuke plek uitzoeken of je voorkeur aangeven. Nadeel is dat als je eigenlijk verder wilt reizen wegens het slechte weer of als de omgeving je niet aanstaat, dit niet kan.

Wij hebben nog wat tips voor iedereen die met een camper gaat reizen.

  • Een handige app om een campground te zoeken is RV Parky - parks and campgrounds,  voor zowel de USA als CanadaDeze app geeft (bijna) alle RV parks op in de omgeving van de plaats die je intikt! Maar ook rest area's en reviews van de campgrounds. Super makkelijk. 
  • Je kunt ook gratis overnachten bij de WalmartLet op! Dit is niet bij iedere Walmart toegestaan. Alleen waarbij het teken Zzzzz staat aangegeven. Het is absoluut niet de gezelligste plek maar als alle campings in de buurt vol zijn dan is dit een uitwijkmogelijkheid. Altijd makkelijk om te weten. Geen faciliteiten maar wel gratis wifi en de supermarkt voor de deur! 
  • Op de site van RV Park Reviews kun je lezen wat de ervaringen van andere kampeerders zijn op de desbetreffende campground. Ook hier staat de website van de campground in, zodat je die eventueel direct kan reserveren. Trek je niet al teveel aan van de de ervaringen van de andere kampeerders, tenzij de kritieken allemaal slecht zijn natuurlijk. Wat men als slecht ervaart was voor ons weer prima. Wij houden er altijd al rekening mee dat de wifi meestal slecht is en dat je redelijk dicht op elkaar staat., dan kan het alleen maar meevallen. Tot op heden hebben wij in al die jaren nog maar één camping getroffen die wij niet echt leuk vonden. 
  • Neem zelf een hoeslaken mee. Dit is veel handiger dan een laken op je bed. Scheelt je weer opmaken. 
  • Neem oordopjes mee. Dit is altijd handig. Veel campings staan vrij dicht bij  het spoor. Wanneer het ‘s nachts stil is hoor je de treinen goed en willen ze nog wel een toeteren bij een overgang of als er wild op het spoor loopt. Dit voorkomt slapeloze nachten :-) 
  • Aan het einde van je vakantie heb je vaak spullen over die je gekocht hebt. Gooi deze niet weg maar stop ze in een tas en geef ze aan de volgende vakantiegangers mee die net aangekomen zijn. Je maakt ze er erg blij mee. Wat ze niet willen gebruiken kunnen ze zelf weggooien.
  • - En als laatste tip; ga vooral niet veel poetsen als je de camper weer inlevert. Deze wordt toch volledig schoongemaakt bij inlevering. Even een doekje over de kastjes, de toilet en de vloer. Hiervoor nam ikzelf altijd een oude handdoek mee  die ik daar dan kon weggooien.

Nog meer handige informatie en tips vindt je op onze website.

Tot over 45 dagen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan