Shelby

Door Ed en Jolanda Bakker - 29-05-2018 15:10

 

28-05-2018

BANFF - SHELBY - USA

29 °c

495 km

Trails West RV Park

Vanmorgen vroeg (07.00 uur) vertrokken. We hadden een lange reis voor de boeg en hebben geen idee hoe lang het gaat duren om de grens over te gaan. Onze eerste stop zou de Berry Barn in Okotoks zijn. Helaas heeft Stupid Suzan (we hadden beter Tom van Tom in kunnen schakelen) ons in de steek gelaten. Geen Saskatoon Berry Farm gevonden. Het werd dus een koffie van Mac, ook goed. Eenmaal weer op de weg, maar liefst 6! km verder zagen wij het bord van de Berry Barn. Nou lekker dan, bedankt Suus! Verder gereden naar de grens. Altijd spannend om voor het eerst de grens met de camper over te gaan. Na een kruisverhoor en het invullen van de Esta ( het heeft geen zin nl om deze van te voren thuis aan te vragen!) mochten we zonder onderzoek door de camper door! Gelukkig maar, anders hadden we alles moeten uitschuiven en waren we nog wel ff bezig. Ze waren wel verbaasd dat Ed geen dubbel paspoort had, maar alleen een Nederlands paspoort! Hoezo? Wat is er mis mee om Nederlander te zijn, haha! 

Wij rijden overigens heel lang mee met de lijn van de Rockies aan onze rechterzijde, die overgingen in foot hills. Mooi om te zien! Na de grens verdwijnen ze langzamerhand en gaat het landschap over in de prairie. 

Shelby is maar een heel klein dorpje. ‘s Avonds nog even de omgeving verkent en daarna nog heerlijk buiten gezeten tot het harder ging waaien. Het schijnt vannacht behoorlijk te gaan stormen. Bovendien krijgen we niet te horen dat de Yellowstone River buiten zijn oevers is getreden bij Billings. Raad eens waar wij vanavond staan???

We wachten af. 

De foto’s worden langzaam opgeladen dus elke keer worden er een paar bijgevoegd. Ik doe mn best. Tot de volgende blog.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan