Sightseeing

Door Ed en Jolanda Bakker - 01-06-2018 05:15

Howdy Friends! Wat een geweldige dag vandaag! Wel voor het eerst bewolking met af en toe een zonnetje. De voor uitzichten van morgen zijn wat minder, dus besluiten wij vandaag de bergen in te rijden. Althans een poging doen. 

 

Wij beginnen de dag met uitslapen. Lekker rustig aan opstarten en koffie gedronken. De camping was inmiddels al leeg gelopen dus was het genieten van het zicht. Daarna de picknick ingepakt en op weg. Ik had een route uitgestippeld, maar dat blijkt achteraf niet te werken. Wij beginnen in het Visitor Center. Jammer genoeg geen goede map van de omgeving kunnen scoren waar alle kleine back country wegen op staan. Gelukkig had ik wat foto’s genomen van Google map maar als je dan een verkeerde weg inslaat loopt alles in de soep. Natuurlijk krijg je dan het nodige gemopper te horen dat het gravelwegen zijn maar deze zijn prima te rijden. 

Hierdoor hebben wij een schitterende route door de back country gereden. Mooi heuvelachtig gebied met de bergen op de voorgrond. Wij hebben weer het nodige wild gespot. Maar de grootste verassing was toch wel het zien van de cowboys die het vee aan het drijven waren. Wat een geweldig gezicht! Loeiende koeien die door de cowboys naar de overkant van de weg geleid werden. Wat een ervaring.

Na de lunch zijn wij naar het Brinton Museum in Big Horn gereden. Hier hebben wij wat cultuur opgesnoven. Dit museum ligt mooi aan de voet van het Bighorn gebergte en gaat geheel op in zijn omgeving. In het museum vindt je werken van de indiaanse- en westerse kunst uit de 19e, 20e en 21e eeuw. 

In de namiddag nog even boodschappen gedaan en de auto gewassen. Ja...... je zal toch op pad moeten met een smerige auto! De ramen zijn in ieder geval schoon voor de  volgende roadtrip morgen. De temperaturen zijn weer gestegen naar 28c en het zonnetje schijnt weer volop al komen er dreigende wolken aan. 

Vanavond zijn wij lekker op de camping gebleven. Bbq aan en daarna op de chill-stand. De regen gaat aan beide zijden langs ons heen waardoor wij nog heerlijk lang van de avond kunnen genieten. Wij zeggen nu verder ....... Welterusten!

Gespot: Veel (mule) deers, ontelbare pronghorns, 4 sandhill cranes, een barn swallow, small rabbit en een wild turkey.

Meer foto’s vindt je op onze website.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan