Cody

Door Ed en Jolanda Bakker - 03-06-2018 15:26

Goedemorgen, weer een nieuwe mooie dag achter de rug met gewijzigde plannen. Ed dacht de route vandaag veel te lang zou zijn omdat we door de Bighorn Mountains moesten en hebben eij besloten een overnachting te nemen in Cody, Wyoming. Allereerst moet ik even kwijt dat Sheridan door de meeste mensen ondergewaardeerd wordt. Wat een leuke stad is dit in een prachtige omgeving. Het is inderdaad wel een plaatsje dat ‘s avonds wat slaperig is in deze tijd van het jaar. Wij weten niet hoe dat is wanneer het zomerseizoennt je hier in  werkelijk op gang komt. Maar er is genoeg te doen en het is een perfekte plek om de omgeving te ontdekken.

Ok, verder naar vandaag. Vanmorgen vroeg op pad gegaan. Zo heb je nog wat aan je dag en is het overal nog lekker rustig. De lucht is weer strak blauw en met het zonnetje warmt hte al weer snel op. Zoals al gezegd rijden wij vandaag naar Cody door het Bighorn Nat Forest en de Mountains. Wat een mooie weg is dit. Haarspeldbochten en mooie uitzichten . Prachtige bossen en weiden, soms ook met nog wat sneeuw.. ook nu weer werden wij getrakteer met een moose. Later op de foto blijken het er twee te zijn, whahaha. Lang leve de telelens.

Of misschien toch een beter brilletje. Onze eerste stop was bij de Shell Falls. Wat een mooie waterval in een soort van woestijnachtige omgeving. Erg bijzonder. Je waant je in ieder geval echt in het Wilde Westen. Alleen de rookseinen van de indianen misten wij. De omgeving veranderd hier erg vaak. Het is een park wat nog miet door veel toesristen bezocht wordt maar het is zeker de moeite waard. Je zou hier echt een paar dagen kunnen spanderen om mooie wandelingen te maken.

Nadat wij het park uitereden kwamen wij in een gebied terecht wat een beetje op de badlands lijkt. Erg wisselend allemaal. Vlak voor Cody zien wij de bergen weer opduiken. Ook onderweg weer veel herten en proghorn gespot! Wij zijn vandaag overigens op de Hwy 14 gebleven. De Hwy 14A schijnt nog mooier te zijn maar deze raden ze af wanneer je met big rigs rijdt, RV zoals wij. Teveel hoogte verschillen met diepe dalen. 

Rond 12.30 uur in Cody aangekomen op een leuke camping. We hebben dus nog lekker de tijd om Cody te bezichtigen. Het is een leuke en gezellige toeristische stad. 

Na de lunch zijn we op pad gegaan. Eerst naar Old Trail Town., een authentiek gebouwd dorpje die ze verplaatst hebben naar een betere plek voor de toeristen. Erg leuk en zeker een bezoek waard! Daarna met de Trolley Bus een sightseeing toer door Cody heen! Els, ik heb je gemist met het begroeten   Van onze leidster, whahaha. Met z’n alleen weer begroeten ..... het blijft leuk, hahaha

Na de toer nog heerlijk kunnen genieten van het zonnetje en na het eten nog even op pad geweest. Eerst naar de dam., die gesloten was. Zooooo dom, we waren er vanmiddag al even geweest met de toer maar hadden ons niet gerealiseerd dat de dam ‘s avonds werd afgesloten. Beter in moeten lezen, whahaha. Daarna nog even bij de rodeo gekeken. Wat een spektakel en een gezellige sfeer! Erg leuk om mee te maken. 

Helaas was het te koel om buiten te zitten, het windje was net even te fris, maar goed geen straf om binnen te vertoeven met de kaarsjes aan. Voor je het weet is de avond weer om. Morgen bezoeken wij het Yellowstone N.P.  Hopelijk kunnen wij wat beren en wolven spotten.

Voor nu welterusten!

By the way, ik zeg het nogmaals, trek je niets aan van de slechte reviews die worden geschreven over de campgrounds. Deze camping werd omschreven als smalle plekken en dicht op elkaar. Wij staan midden in op een pull thru en de ruimte is prima! Het is maar wat je gewend bent. Wij hebben geen klagen! 

Foto’s van onze reis vindt je op onze website 

http://www.edenjolandabakker.nl/FOTOALBUMS/Wild-Wild-West-USA-2018/

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan