Beren in Yellowstone N.P.

Door Ed en Jolanda Bakker - 04-06-2018 16:34

Op naar Yellowstone N.P.  We vertrokken weer op tijd en met een strakke blauwe hemel. Nog wel wat frisjes maar dat zou op de loop van de dag wel weer oplopen naar warm. Lekker hoor!

Wij hadden nog niet eerder via de noord zijde het park binnengekomen. Wat een mooie route met diverse verschillende landschappen. Van mooie weiden met bergen op de achtergrond naar ruige s herpe bergtoppen en bosgebieden. Prachtig! Bij het binnen rijden van het park begonnen wij al snel te klimmen naar een behoorlijke hoogte waardoor wij al vrij snel in de sneeuw kwamen. Nou dat lag er genoeg! Nog niet alles was gesmolten. Al vrij snel in het begin van het park hadden wij een file, dat betekent wildlife op de weg! En ja hoor, de eerste bighorn sheeps gespot! al snel moesten wij verder want wij konden niet parkeren met onze RV. Daarna nog op enkele plekken gestopt om wat foto’s te maken. Wat is het toch een schitterend gebied. Helaas heeft hier in de omgeving wel jaren geleden een brand gewoed waardoor er hele stukken zijn met kale zwarte bomen, die ze niet verwijderen. Wel een triest gezicht maar de nieuwe generatie bomen beginnen al weer op te komen.

Langs Yellowstone Lake zien wij de eerste rookpluimen al van diverse kleine geisers en spotten wij de eerste bisons, maar die komen wij nog genoeg tegen. Ze leven hier nl in grote getale in het park, net als de elk. En elke keer als wij er een zagen was Rietski te laat met de foto, whaha. Waar? Weg bison ....of alleen een stukje ervan op de foto. Nog even een pitstop gemaakt bij Canyon Village, waar wij (natuurlijk) weer wat moesten kopen. Die souvenirswinkels verdienen wel aan ons (lees Rietski) hahaha. Hierna door naar de campground. Dit heeft wel even geduurd omdat ze met de weg van Norris richting Mammoth Hot Springs met wegwerkzaamheden bezig zijn. Geen aanrader om deze met een camper te rijden. Alles wat recht stond is zeker omgevallen door het gehobbel. Advies, rijdt een stukje om via Roosevelt Tower!

Rond het middaguur aangekomen op de campground. Mooie plek toegewezen gekregen en ook bij deze campground zeer vriendelijk geholpen. We kijken uit op het Yellowstone N.P. Mooie plek voor een camping!

De middag lekker rustig doorgebracht. Heerlijk onder de boom in de schaduw. Voor de zon was het net iets te warm. ‘s Avonds wat in het dorp gegeten en toen op pad om beren en wolves te spotten. Het laatste is niet gelukt maar wel de beren. maar liefst 4 keer! Drie zwarte beren en een bruine. Die zat in een boom te spelen!! Dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt. Erg leuk om te zien. Verder natuurlijk nog meer bisons, met een bisonjam, elks, herten en pronghorns. Een mooie dag om af te sluiten buiten onder het genot van een kopje koffie. Hopelijk morgen een grizzly en misschien nog een wolf te zien! Tot de volgende blog!!

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan