Saai, maar stormachtig

Door Dien en Ruud - 14-04-2018 05:25

Ondergaande zon in Amarillo

 

We vertrokken rond 8 uur met warm weer. In de stad stuurde “Miepie” ons op ons gevoel verkeerd, dus eigenwijs als we zijn, volgden we haar niet. Wij volgden de groene borden 80 west. Maar zij zou ons naar blauw 80 west hebben gestuurd. Dus zaten we op een parallelweg de stad uit. Wel de goede richting!  Het gevolg was, dat we de 6 Cadillacs, die als kunstwerk rechtop in de grond staan hebben gemist. Niet de moeite om terug te rijden. De rest van de weg naar Santa Fe was net zo stormachtig als gisteren. Het landschap nog kaler. Ze hebben nu ook overal in Texas windmolens ontdekt, wel honderden. De weg was één rechte streep. Ik had moeite om bij de les te blijven.

Onderweg, toen we Texas uitreden naar New Mexico, moesten we de horloges ook nog een uur terugzetten, dus hadden we langer kunnen slapen. Maar daar doen we  niet aan, we staan steeds rond half 7 op (niet lachen Tom) maar dat bevalt ons uitstekend, want we liggen er rond negen uur steeds in.

We waren vroeg in Santa Fe door het tijdsverschil en hebben toen maar wat boodschappen gedaan. De receptie van de camping gaf een plattegrond mee waarop hij Walmart markeerde. Dat hebben we geweten. 20 km heen, zoeken en 20 km terug. Maar goed we hebben voor meerdere dagen eten aan boord.

,-Avonds begon het een beetje te motsneeuwen en het was rond het vriespunt. 

Vandaag, vrijdag de 13e weer vroeg vertrokken, want we waren gewaarschuwd voor weer een dag zeer harde wind. En als we op tijd op de camping wilden zijn, moesten we daar rekening mee houden. Na een half uurtje rijden, begon het flink te motsneeuwen. We reden naar het noorden en zodra we later moesten afbuigen naar het westen, zagen we in de verte al weer blauwe stukken hemel. Maar de storm viel de eerste 150 km mee. We meanderden door een groen berg landschap. Weinig verkeer, maar wel lekkere hellingen en afdalingen. We hadden gisteravond een camping gereserveerd vlak bij (10 mijl) Mesa Verde, ons eerste park. Aangekomen bij de camping, hebben we rechtsomkeert gemaakt en zijn teruggereden, want het zag er niet uit.  We zagen vlak bij de ingang van Mesa Verde ook een camping  en daar staan we nu.

Morgen de weg oversteken en dan het park in. Dus kunnen we eindelijk wat interessante foto’s maken, als het weer mee zit. Want vannacht gaat het vriezen. Het water bij de plekken wordt afgesloten.

Dus morgen komen de plaatjes.

We willen nog wel even vermelden, dat we genieten van de hartverwarmende en bemoedigende reacties van de achterban.

Reacties

Monique 14-04-2018 11:11 {{button-50635}}

Wooohhh wat een vroege tijden voor jullie😂😂! Misschien toch wat vaker naar de Tomtom luisteren en niet té eigenwijs zijn 🙃!

We zijn benieuwd naar de mooiere foto’s van prachtig natuurschoon!

Mocht dat vandaag nog lukken om iets te mailen zou leuk zijn voor Opa en Tante Lenie.

Liefs vanuit 🇱🇺

Frederique 14-04-2018 11:28 {{button-50636}}

Benieuwd naar alles foto’s😁😻😻!!!
Veeel plezier xxx fre

Kit en Vincent 14-04-2018 20:04 {{button-50642}}

Het lijkt erop dat jullie nog meer wind en kou krijgen.

Kit en Vincent 14-04-2018 20:09 {{button-50643}}

Als je echt aan het Amerikaanse levensritme went, komen we elkaar in Oostenrijk vaker tegen met douchen!

Margreet/Hein 14-04-2018 23:15 {{button-50646}}

En langzamerhand komt demonie natuur er aan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan