Monument Valley en Arches

Door Dien en Ruud - 17-04-2018 04:22

Zondag 15 april'

Rustige en mooie tocht naar Monument Valley. Het werd steeds warmer, zo’n 18 gr. Bij aankomst bij het park ging er geen bel rinkelen van herkenning. Typisch groots opgezet, maar de drukte viel gelukkig mee.

We hadden pech, want het was hoge dichte bewolking, dus spectaculaire beelden, zoals 25 jaar geleden, waren niet te maken. We stonden op de camping van het park, dus geen faciliteiten. Bij het ondergaan van de zon (niet te zien) was het donker in de camper. Dus ook wij maar weer vroeg onder de wol. We vonden het niet nodig om de generator aan te doen. In onze perceptie, was het niet zinvol om er nog een volle dag door te brengen en een jeeptocht te maken. Het zou geen mooie beelden opleveren. Dus besloten we om toch naar de Arches te gaan.

 

Maandag 16 april naar de Arches, bij Moab.

Een mooie tocht, met af en toe mooie vergezichten op Monument Valley.  Onderweg hebben we ook nog even een oud fort (Bluff) bezocht van de settlers, die rond 1880 dit gebied hebben ontwikkeld. We hebben een film bekeken en dat gaf een goede indruk van de volharding om over de bergen in dit gebied te komen. Het was net  Orvelte, maar dan Amerikaans. Het had in dit gebied in geen 7 jaar geregend. Toch waren er hier en daar groepjes koeien in het ruige landschap.  Onderweg kwamen we twee volgepakte fietsers tegen; we moesten gelijk aan jullie denken Margreet en Hein. Dus er zijn nog mooie mogelijkheden voor jullie. Het tweede deel van de rit begon al tekenen van het einddoel te krijgen. Mooie rots partijen en een hele mooie boog. (Zie foto). Lekker vroeg op de camping. Even een broodje gegeten en toen naar het park gereden. Een hele mooie rit, met vele mooie rotspartijen. Helaas staat de camping te ver van het park, want toen we terugreden, begon de zon zich te vertonen. En nu op de. camping schijnt de zon en is het een graadje of 23. Achteraf vinden we dit park, zoals het zich nu voordoet, mooier dan Monument Valley. Het was nu nog heel rustig op de weg door het park en doordat de zon er niet was, kon je hier goed toeven. Ben jeen week op 6 later, dan rijden de campers bumper aan bumper. En als op de diverse uitzichtpunten ook nog een wandeling maakt, dat loopt het waterveruik p.p. op tot wel 3 liter.

We wilden net gaan afwassen bij het sanitair, maar dat werd niets, omdat er een zandverstuiving op de camping was en da afwasbak was vies en het warme water stelde ook niets voor.

Morgen rijden we door Capitol Reef om daarna aan te komen in Bryce Canyon. Woensdag schijnt daar volop de zon. En dat willen we niet missen.

 

welterusten en tot morgen

 

 

Reacties

Monique 17-04-2018 08:42 {{button-50675}}

De plaatjes worden steefs mooier! Prachtig!
Liefs,
Mo😘😘

Kit en Vincent 17-04-2018 09:50 {{button-50678}}

Inderdaad, de foto’s worden alleen maar mooier en hier gingen jullie voor.
Geniet maar van wat je nu nog aan natuur en cultuur ziet, want Las Vegas is ver over de top.

Albert en Janny 17-04-2018 09:58 {{button-50679}}

Mooie foto's en geniet maar van het mooie weer
Groetjes uit Assen.

Frederique 17-04-2018 10:52 {{button-50680}}

Mooie foto’s hoor!!! Xxx

Jan en Rita 17-04-2018 17:05 {{button-50684}}

Ziet er mooi uit hoor!
Geniet er van daarginds.
Groeten uit Portugal.

Margreet/Hein 18-04-2018 10:45 {{button-50699}}

Geef trouw iedere dag een reactie omdat we erg met jullie meeleven. Komt dat door..?
Het wordt steeds mooier!

Margreet/Hein 18-04-2018 10:49 {{button-50700}}

Ik denk dat ik vergeet om op het blauwe schermpje ....plaats reactie... Te drukken
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan