Via Capitol Reef naar Bryce Canyon

Door Dien en Ruud - 18-04-2018 04:34

.Dinsdag 17 april

Door de zandstorm gisteren op de camping was alles vanbinnen vergeven van de rode stof. Dus we konden vannacht niet te veel open zetten. 

We werden wakker door het schudden van de camper door de opkomende storm. Eenmaal op weg werd deze sterker, dan die van een aantal dagen geleden. Vooral de windvlagen waren heel gemeen. Het weer zat verder wel mee. Mooi zonnig met een diversiteit aan wolken: zwarte, maar ook Nederlandsachtige witte wolken. De weg was een rechte streep door het landschap. Door de zon en de wolken waren er mooie schaduwparrijen op het rondom liggende gebergte. Maar als ik dan weer een mooi plaatje voor me zag, kon ik, of mocht ik niet stoppen. Dus moest ik af en toe genoegen nemen met tweede keus. De bergen kregen diverse kleuren: van roodbruin tot vaalgrijs en groenachtig tot zwart. Onderweg naar Capitol Reef begon het weer licht te motsneeuwen, of te zandstormen. Omdat we vandaag de Bryce wilden halen zijn we via de standaard weg door Capitol Reef gereden, waar genoeg was te zien en hebben we op speciale parkeerplekken toch noch genoeg foto’s kunnen maken. We reden wel al boven de boomgrens, maar langs het beekje met smeltwater groeiden bomen en struiken. 

Een maal het park uit gingen we klimmen tot ruim 2900 meter en bleven daar wel ruim een half uur op die hoogte rijden. Uitstappen voor een foto was een hell of a job; steenkoud. Onderweg liepen twee hertjes langs de rand van de weg. Een tegenligger waarschuwde ons er al voor met lichtsignalen. Eenmaal weer redelijk beneden gekomen hebben we in een echte authentieke foodstore ingeslagen. Misschien wel de laatste boodschappen tijdens deze reis. Vlak voor de Bryce kwamen we onderweg een KOA camping tegen. We hadden geen zin meer om door te rijden en op een camping in de Bryce te gaan staan. Nu hebben we gewoon stroom en een warme douche. Morgenochtend zijn we in 15 minuten in het park en kunnen dan met de “hop on-hop of” bus de rondrit maken en onze geplande wandelingen uitvoeren. Morgen wordt het zonnig, maar wel fris. Als we donderdag verder gaan, moeten we rekening houden met 5-10 cm echte sneeuw. Maar ook hier kunnen ze er wel eens naast zitten met de weersvoorspelling denken/hopen we.

Reacties

Kleinzoon Jari 18-04-2018 07:17 {{button-50692}}

Wat zien die foto’s er gaaf uit (ondanks de tweede keus). Hadden jullie mij maar meegeneomen......😢 Hier is het schitterend weer maar helaas nogsteeds hele dagen studeren. Geniet vandaag van de hop-on-off tour, lijkt wel een beetje op NY Opa😉. Niet teveel wandelen want jullie moeten ook beetje vief blijven voor het rijden. Heeft oma eigenlijk al gereden? Veel plezier de komende dagen en ik kijk uit naar de volgende foto’s😊

Kit en Vincent 18-04-2018 09:43 {{button-50696}}

Schitterende foto’s, maar het weer is, zo als wij begrijpen, niet helemaal meegevallen. In Las Vegas nog een tonnetje winnen en dan gereed om naar huis te gaan. Het valt ook niet mee om als professioneel vakantieganger om, nauwelijks thuis, weer met vakantie te moeten gaan.
Veel plezier!

Margreet/Hein 18-04-2018 10:54 {{button-50701}}

Geweldige natuur èn foto's! Maar wat een grillig weerpatroon! Tijd gaat snel voor jullie.zijn er veel herinneringspunten? Blijf genieten!

Monique 18-04-2018 11:32 {{button-50702}}

Ja, dat zijn ze!! Mooi hoor! Wat zal dat een zware tocht zijn geweest met die camper. Maar zoals Vincent al zegt, straks heerlijk uitrusten in Spanje!!
Nu nog even doorbikkelen in de kou en de prachtige natuur! Geniet!!

Liefs,
Mo💋

Jan en Rita 18-04-2018 13:03 {{button-50703}}

Heel leuk om de Bryce Canyon weer te zien vond ik destijds mooier dan de Grand Canyon. Heel veel wandel-, rij- en vakantieplezier. Liefs Jan en Rita

Frederique 18-04-2018 16:22 {{button-50706}}

Zooo dat ziet er gaaf uit!!! Jaloers hoor!!
Hier nu lekker in het zonnetje met 25 graden😉
Kijk uit naar meer van die prachtige foto’s, veel plezier!!! Xx

henny krabbe 19-04-2018 09:08 {{button-50713}}

Hallo, wat een prachtige foto's, en wat een wisselend weer. Wat leuk dat wij ook kunnen meegenieten van jullie mooie trip. Nog heel veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan