27 mei Yoho National park

Door Louis & Karin naar ZE - 30-05-2018 18:04

Alweer vroeg uit de veren vandaag, 6uur opgestaan. Wij gaan vandaag een langere autorit maken omdat we de geplande plaats Revelstoke gaan overslaan. Wel regelmatig een break gedaan. Wij gaan naar het Yoho National Park. 
De eerste stop was al snel bij het Okaganon Lake. Een hele bus met -jawel- Japaners waren ook foto's aan het maken. Bij het haven plaatsje Salmon Arm rond 9.30u nog even wat boodschapjes gedaan en een kopje koffie gedronken. De 3de stop was bij het Anstey Am Lake in Sicamous, een wat kleiner meer met een heel mooi hotel eraan. Golden was ook een stop daar had de Camper weer dorst de benzine prijs wordt wel steeds beter voor onze beurs (CD 1,42= € 0,94 ) En dat vinden we helemaal niet erg als we een 200 litertank moeten vullen.. Tussen Golden en Field net voor het Yoho National Park hebben wij een ticket gekocht dat geeft ons toegang tot alle Nationel Parken. Ondeweg langs de kant van de weg hebben wij een zwarte beer gespot, en op de foto gezet, hij was rustig aan het snuffelen in de berm. In Field zijn we opzoek gegaan naar een overnachtings plek. Wij hadden 4 campings geselecteerd, de 1ste was Hoodoo Creek maar was te ver van de Rockey Mountains af. Onderweg naar de 2de camping kwamen wij een bord tegen met daarop de tekst dat onze 2de en 4de geselecteerde camping gesloten zijn. Dus bleef er nog maar 1 camping over de Monarch Campground. Van de 36 plaatsen waren er misschien 8 bezet, dus ruimte genoeg. 
Na deze lange rit met overigens goede wegen een lekker pilsje gedronken, hadden wij wel verdient. Het weer is nog steeds fantastisch, volop zon ca 24graden. Na het eten zijn wij een wandeling gaan maken en kwamen bij de Kicking Horse river aan met prachtig melkwit-groen helder water. De kleur komt door zink en lood uit de bergen, ook is er goud en zilver gewonnen uit deze bergen. De Kicking Horse camping die wij als 2de hadden uitgezocht was door een sneeuwlawine bedolven vandaar dat deze gesloten was. (zie ook foto met de sneeuw en de laag groen daar weer overheen) Er lag nog steeds een huize hoge berg aan sneeuw daar ongelooflijk. Terug op onze camping gekomen was deze al aardig vol gelopen. Het is een mooie camping met een prachtig uitzicht tussen de mountains. De hoogste is Mt Stephen Mountain met een hoogte van 3199m, daar naast de Cathedral Mountain van 3189m. allebei met sneeuw in de toppen. Tegen deze mountains loopt een spoorrail met tunnels door de bergen, hierop rijden goederen treinen. Zo lang heb ik ze nog nooit gezien, ze rijden erg langzaam maar (ik heb er 1 geteld en dit was de korste) met 130 wagons kan dat ook niet anders. Gaan zo ons bedje weer opzoeken en morgen de reis weer voortzetten nadat we naar de 384m hoge Takakkaw-waterval zijn geweest.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan