29 mei Lake Louise (Alberta)

Door Louis & Karin naar ZE - 30-05-2018 18:44

Dinsdag 29 mei.
We staan op de Lake Louise Campground. Een redelijk grote camping naast de rivier. Als we uit het raam kijken van onze saapkamer zien we de rivier (best wel wild) stromen, geweldig! Verder is er alles wat we nodig hebben, douches, toiletten, wasruimten warm water, sani places voor de camper. Ook loopt er een spoorlijn langs de camping. De treinen komen regelmatig langs en gebruiken hun hoorn bij spoorwegovergangen maar is niet echt hinderlijk. Er zijn maar 30 plaatsen met een firepit. Helaas hebben we die nu niet maar erg vinden we dat niet. De temperatuur is behoorlijk gezakt en het gaat vandaag regenen, dus vuurtje stoken zal er niet van komen.
Daarom hebben we lekker uitgeslapen. Vandaag gaan we een hike tocht doen naar Lake Louise. Als het een beetje meezit lopen we door naar lake Agnes. De tocht naar Lake Louise is ongeveer 6 Km vanaf onze camping. We vertrekken rond 13:00u bij de camping en gaan eerst even langs de winkeltjes in het centrum van Louise. Gezellige winkeltjes en gelukkig niet super touristisch. Wel veel spullen voor eten, drinken en hiking, je kunt er zelfs mountainbikes huren. We hebben een t shirtje gekocht en een leuke pet met Canada erop. Na de koffie en gebruik van de plaatselijke wifi (seintje sturen naar het thuisfront) zijn we vertrokken richting het lake. Het was een flinke tocht met redelijk wat steile stukken. Dit is een gebied waar beren kunnen zitten, dus dat wordt misschien nog spannend!
Na een ruim uur lopen komen we aan bij het meer. Nu begrijpen we waarom het zo populair is, een adembenemend uitzicht. Het is regenachtig en bewolkt, daardoor kunnen we de bergtoppen niet zien. Bij een zonnige dag moet het nog veel mooier zijn. Na het maken van foto's willen we nog doorlopen naar lake Agnes maar al snel komen we erachter dat het theehuis daar is gesloten, dus lekker even uitrusten en opwarmen van de koude regen zal niet lukken. We besluiten daarom terug te keren en lopen dezelfde weg terug als we gekomen zijn. Vlak voor het dorp slaan we af om binnendoor naar de camping te lopen. We komen grote hekken tegen die onder stroom staan. De hekken zijn bedoeld om het camping gedeelte met tenten te beschermen tegen de beren. Wij lopen aan de andere kant van dit hek, waar dus de beren komen. Spannend!  Maar we hebben geen beer gezien. Misschien de beer ons wel? Rond 17u zijn we weer terug bij de caravan. Gauw onze natte spullen uit en de verwarming aan. Toch wel top zo'n camper, je hebt er alles wat je nodig hebt en voor elk weertype.
Vanavond weer foto's verzamelen en een blog schrijven bij een lekker bakkie koffie.
Morgen gaan we via de Icefields parkway naar het icefield center waar je met een rupsvoertuig de gletschers op kunt, ook is er een uitkijk punt met een glazen vloer. Wordt leuk! Hopeljk kunnen we daar een camping vinden voor de overnachting daar, anders gaan we direct door naar Jasper.

Reacties

Jan en Janneke 31-05-2018 11:01 {{button-51429}}

Wow, wat een mooie foto's. Daar zie je letterlijk beren op de weg ! Geweldige natuur en mooi beschreven alleen zag ik geen foto van die lange dieseltreinen. Heel veel plezier samen en doe voorzichtig. Groetjes, Jan en Janneke.

Ton 01-06-2018 20:04 {{button-51474}}

Mooi daar op foto's te zien.

veel plezier nog.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan