31 mei Jasper Park Skywalk en Hike tocht

Door Louis & Karin naar ZE - 02-06-2018 06:46

Donderdag 31 mei. 
Het weer zit mee vandaag. Het is wel een koude nacht geweest maar in onze camper geen last van gehad, lekker onder het warme dekbed. Vandaag gaan wij om 10uur de eerste rit van de dag, de Skywalk doen. Met een bus worden wij erheen gebracht. Daar gaan we dan, best wel eng hoor als je hoogte vrees hebt om dan op een glazenplaat te lopen met onder  je een diepte van 280 meter. Maar ik heb het gedaan en toch wel een fantastische ervaring. Weer een overwinning!! Op de terugweg nog een paar berggeiten langs de weg gespot.  
Terug in het Icefield-centre nog even onze blog bijgewerkt en verstuurd want daar is wifi. 
Dan rijden we weer verder richting het plaatsje Jasper. Onderweg nog verschillende keren gestopt vanwege de mooie uitzichten en watervallen. Oa de Tangle Creek en de Sunwapta Falls.
Om 14uur komen wij op onze bestemming van vandaag aan, de Wapiti camping. Midden in de bossen 3,5km van Jasper vandaan. We trekken er meteen opuit om te voet naar de Jasper Skytram te gaan. Dit is 6km van onze camping maar wisten niet dat de weg erheen erg pittig-steil omhoog was. Half 5 kwamen we aan en om 17uur de gondel naar de Wistlers Mountain  genomen. Van Lower station 1258m naar Upper Station 2263m. in 7,5 minuut. Staan nu dus bovenop de Wistlermountain met een schitterend uitzicht over het dal en mountains.
Snel verandert het weer, er komen wolken onze richting uit. Louis is nog wat hoger op de berg geklommen, ik wacht op een grote steen op hem. Het begint te sneeuwen gelukkig komt Louis alweer naar beneden. In het restaurant in het Upper station hebben we de bui voorbij laten gaan en meteen maar wat gegeten met een magnifiek uitzicht op de  bergtoppen.
Na de maaltijd de gondel naar beneden genomen en weer tevoet naar de camping. Gelukkig gaat het afdalen beter, met 75minuten lopen zij we weer thuis. Moe maar voldaan en erg blij dat onze schoenen uitkunnen. 
Het was weer een erg mooie dag.   Zie de foto's voor een indruk.
Morgen gaan we via het centrum van Jasper door naar Maligne Canyon, iets ten zuidoosten van Jasper. Heel misschien ook nog Miettee hotsprings (Pocahontas).

Reacties

marion.van.groenendaal@gmail.com 02-06-2018 08:34 {{button-51484}}

Leuk om dit te lezen Louis en Karin ik hoop dat je van geniet alleen the wat

marion.van.groenendaal@gmail.com 02-06-2018 08:36 {{button-51485}}

All the way

Harrie 02-06-2018 10:33 {{button-51492}}

Klinkt allemaal hartstikke goed. Blijven genieten. Prachtige foto's.
Groeten Harrie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan