1 juni, nog even naar Canyon en Lake Magligne daarna reis naar Clearwater

Door Louis & Karin naar ZE - 02-06-2018 08:06

Vrijdag 1 juni
Vanmorgen wakker gebeld door collega van Louis om 5.30uur. Daarna niet veel meer geslapen. Om 8uur opgestaan. Rustig wakker worden met een douche en ontbijtje. Inpakken voor de reis naar Clearwater BC. Maar eerst nog even naar het noord/oosten rijden om naar Magligne lake en Canyons te bewonderen. Deze Lake is de langste lake van Canada, de Canyons waren de topper van de dag. Vanaf verschillende bruggen kun je het schitterend spel van water en rotsen aanschouwen. Daar in het restaurant nog koffie en iets lekkers genuttigd. Toen de reis naar Clearwater begonnen. Voor het eerst ging ik (Karin) achter het stuur. Wel een groot ding om mee te rijden.
Al snel is er een omleiding door wegwerkzaamheden, dus nog een rondje door Jasper gereden. Toch maar even op de kaart kijken en navigatie goed instellen. Zo komen we weer on route. Nog 320km te gaan. 
Komen langs de hoogste mountain van de Canadeese Rockeys, Mountain Robson 3954m hoog. De weg is zeer goed te rijden en het wordt weer een steeds groenere omgeving. Wij gaan nu uit de Rockeys weer naar het westen.
Wat ons opviel in de Rockeys was dat er zoveel naaldbomen dood waren, het schijnt dat er een soort schorskever in zit. Is een echte epidimie en de boom overleeft het niet. De kever sterft bij -40graden maar dat is het al lange tijd niet meer geweest in Canada. 
Wij komen rond 18uur aan in Clearwater bij de Dutch Lake Campground. Weer een mooie camping met uitzicht over een meer.
Even een wasje doen, koken, rondje camping lopen, koffie drinken bij een campvuurtje dan de foto's en blog bijwerken. En dan is het weer bedtijd. Morgen willen we hier de watervallen gaan bekijken. 
Tot morgen, groetjes van ons.
    

Reacties

Karin 02-06-2018 08:14 {{button-51483}}

Vergeet ik nog te vertellen dat we op de Watipi camping op weg naar de douche een Elk 🦌 tegen kwamen.
Groot beest hoor!
De teller van de beren 🐻 staat inmiddels op 6 stuks.
En veel 🐿 en 🐐.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan