2 juni. Wells Gray lakes

Door Louis & Karin naar ZE - 03-06-2018 07:06

Zaterdag 2 juni.
Hallo allemaal. Het beloofd vandaag een mooie dag te worden met zon wolken en ongeveer 26 graden. Vandaag zijn wij de watervallen bij Clearwater gaan bezichtigen. Wells Gray National Park staat bekend om zijn watervallen. De 4 van de 7 die wij vandaag gaan bezoeken liggen aan de Clearwater Valley Road  Als eerste doen we de Spahat Falls aan, een waterval van 75 meter. Op deze parkeerplaats staat ook een kraampje met Hot Dogs en echte Belgische Wafels en de maker ervan is ook een echte Belg die hier woont.  Waterval 2 Moul Falls is zeker 1 uur lopen vanaf de parkeerplaats, maar zeker de moeite waard. De 3de die we bezoeken is de Dawson Falls, de breedtste (91 meter) waterval in Wells Gray. De 4de en laastse is tevens de mooiste de Helmcken Falls. Dit is de 4de hoogste waterval van Canada met een val van 141meter Hier is duidelijk te zien dat de waterstroom de lavalagen die meer dan 100.000 jaar geleden zijn ontstaan worden doorkliefd.zie foto's.
Als afsluiting van deze dag wil Louis nog naar het Clearwater lake rijden maar de asfaltweg verandert in een zandpad met veel kuilen en bulten en is nog 22km rijden. Niet zo'n heel goed idee om dit met de camper te rijden. Waar we kunnen keren we de camper en besluiten terug te gaan naar de camping waar we nog 1 nachtje blijven slapen. 
Morgen willen we vroeg vertrekken richting Whistler naar het Westen boven Vancouver (423 Km, ongeveer 5,5 uur rijden).  Maandag gaan we met de ferry naar Vancouver Island, 

Reacties

marion.van.groenendaal@gmail.com 03-06-2018 07:35 {{button-51515}}

Mooie foto's van jullie in Canada Louis en karin

Gertje Raassens 04-06-2018 10:43 {{button-51583}}

Hoivrinden,

Wat klinkt het allemaal fantástisch, wat een boel herinneringen zijn jullie aan 't maken.
Super, geniet nog zoveel je kunt.

XX
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan