Dag 4: San Francisco dag 2

Door Jeroen, Francine & Faye - 16-02-2018 15:22

Vannacht Faye weer wakker... 2 uur, half 4, 5 uur... eerste 2 shiften voor Jeroen, 3e voor mij. Helaas sliep ze daarna niet heel veel meer dus mijn dag begon weer vroeg. 

Vandaag dagje Alcatraz en kust gepland! Én... het Hard Rock Café 😂 

Na rustig de dag te zijn begonnen toch pittig snel wandelen naar Pier 33, daar waar we de boot op gingen voor Alcatraz. Daar aangekomen kregen we eerst een kort verhaaltje en instructies. Ik die een treintje zag, vond dat een beter idee om naar boven te gaan dan lopen. Helaas vertrok die net dus dan maar eerst even in het theater kijken naar filmpje van Discovery over Alcatraz... halverwege in gekomen dus niet alles gezien. Terug gelopen naar het treintje, helaas die was toch echt alleen voor mensen met een handicap (last van mijn knie niet erg genoeg?) en absoluut geen buggy’s erop... hmmm dat wordt dan toch maar 4 bochten omhoog lopen. Daar aangekomen kregen we een audiobegeleiding waar we de taal zelf konden instellen. De verhalen waren ingesproken door gevangene zelf. Ik koos toch maar voor het Nederlands aangezien ik het dan net een tikje beter kan begrijpen 😅 De gevangenis, de verhalen... indrukwekkend hoor! Mocht je een keer in San Francisco komen zou ik deze tour echt doen! Tijdens de tour buiten Faye maar even laten rond lopen, die was het best zat om de hele tijd te zitten. Ze had flink veel aandacht weer haha lekker beetje spelen met haar, heerlijk! 

Nadat we weer zijn terug gekomen op het vaste land op zoek naar het Hard Rock Café. Ja deze keer wel gevonden! Even bijkomen en een lekkere burger eten. Daarna de shop in op zoek maar het bedeltje van een plectrum voor mijn armbandje en misschien een shirt oid. Nadat ik hem niet kon vinden maar even gevraagd... Ze hebben al een tijd geen bedeltjes meer 😱 en nu??? Na een tijdje zoeken een sleutelhanger gevonden waar er een bedeltje achtig iets aan hangt wat dan maar aan mijn armbandje gaat 😁 verder maar geen shirt ofzo gekocht, was het toch allemaal net niet. 

Faye die had te veel energie en liep de hele boulevard rond met enorm rode wangen van de vermoeidheid! Maar slapen? Ho maar! Op een gegeven moment toch maar gewoon in de buggy gelegd in de hoop dat ze zich zou overgeven aan d’r vermoeidheid... wij lekker souvenirs winkeltjes in en uit en uiteraard een bol gekocht! En kaartjes voor het thuisfront maar bedenk me nu dat ik geen postzegels heb... 🤔🤣 

Heerlijk gewandeld langs alle winkeltjes op Pier 39 en tot mijn vreugde hoorde ik ineens een zeeleeuw geluid maken! Daar liggen ze dan... hoe bizar, zeeleeuwen die daar gewoon liggen te chillen! 

Verder doorgelopen richting Fishermans Warf... of ik heb wat gemist of het is echt alleen maar het plein... en ik denken dat er een vismarkt ergens zou zijn... 

En toen kregen we een lesje Amerikaans verkopen. We waren bij een winkeltje gekomen waar ze voor onze Sony camera een lens hebben 55-200 mm (als ik het goed zeg 😅). Daar hadden ze de lens die we in nederland niet gekocht hebben omdat ie toch net te duur was, voor minder geld. Maar die verkoper liet ook nog een hele mooie andere lens zien waarbij je dichtbij, breed en met meer licht mooie foto’s krijgt. Dus Jeroen vraag de prijs, die was nogal hoog... dus zeggen dat het een super mooie lens is maar alleen die ene willen. Dan pakt meneer de verkoper een polaroid filter en laat zien hoe je prachtige foto’s kan maken zonder de weerspiegeling erin. Opnieuw aangeven dat de prijs te hoog is en dat we alleen die ene lens willen... meneer doet al paar keer de prijs wat naar beneden maar nog steeds is het een hoop geld en we hebben het nu niet echt nodig... meneer pakt ook voor de andere lens een polaroid filter en laat opnieuw zien wat voor mooie foto’s hij maakt. Opnieuw zeggen we dat het te veel geld is en opnieuw gaat de prijs naar beneden... totdat Jeroen ineens ‘ja’ zegt 😲 super mooie lenzen echt waar maar pfff ... mag hopen dat ie in Vegas dan maar wat geld wint 😂 dus creditcard geven en meneer schrijft het bonnetje uit. En daarop komt ineens de tax er nog bovenop!! Dus de prijzen die we werden genoemd waren zónder de tax... dus... nou ja... wel hele mooie lenzen 😆 (en denk dat ze voor het draaien echt wel mooi zijn, dus helemaal voor niks zal het niet zijn geweest! Resultaat komt na de vakantie 😜). 

Aan einde van de straat nog maar even wat drinken en Faye wakker maken, want die was al 2 uur aan het slapen ofzo en anders werd het vannacht helemaal niks... Daarna bij de buren een pizza en pasta met ballen gegeten om vervolgens terug te gaan naar het hotel. 

Ik vond het wel leuk om via Hyde Street terug te lopen. Onderaan stonden die leuke trammetjes maar kom op we kunnen best lopen (met in het achterhoofd dat we wat zuiniger aan moeten doen met het geld). Maar wauw wat was die berg stijl zeg! Wel meteen die pizza we weer afgelopen vermoed ik zo 🤣. Bovenaan gekomen komt er dan weer zo’n leuk trammetje langs en stiekem toch wel beetje spijt dat we hem niet hebben genomen... maar wel ook cool om het zigzag weggetje op Lombard Street te zien. 

Weer stijl naar beneden gelopen kwamen we weer in het hotel aan en was de dag weer over... het enige wat we niet hebben kunnen doen is naar Twin Peaks... toch wel jammer... maar ja je kan niet alles hebben toch? 

De laatste dag in het hotel want morgen halen we (hopelijk) de camper op! (Ineens las ik dat je een dag van te voren moest bellen...........)

Reacties

Helga 16-02-2018 19:32 {{button-50295}}

Nu nog een dag langer in het hotel ?

Rutger 26-02-2018 08:35 {{button-50310}}

Burger no. 3
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan