Dag 10: Vissen, Schieten, Zion, Bryce... en kou!!

Door Jeroen, Francine & Faye - 22-02-2018 04:49

Wat had Faye het koud vannacht... zo zielig! Ze sliep rond 22 uur. Om 12 uur werd ze wakker... ik denk toen al van de kou. Omdat ik haar qua kracht en bocht niet meer goed in d’r tentje kreeg heb ik mijn deken open geslagen zodat ik haar erop kon leggen. Dat gedaan en ze sliep vrij snel. Maar tot 4 uur ofzo is ze wel 4x wakker geweest! Na 2 keer heb ik ook een stukje deken nog over haar heen gelegd zodat ze het iets warmer kreeg, dit kon alleen als ze al sliep want eerder accepteert ze het niet. Om 4 uur was ze echt hard aan het huilen en merkte ik dat ze hele koude handen had. Dus even een warme fles gegeven en d’r wanten opgezocht en aan gedaan. Jeroen laten helpen want ik was zooo moe... ook even nog de verwarming aangedaan zodat de camper wat warmer werd en na een klein uurtje sliep ze eindelijk weer. Deken goed over d’r heen gedaan en gelukkig sliep ze toen tot 8.15. Zelf had ik het niet heel koud, ik had 1 deken als een taco gemaakt en mezelf er tussen gelegd en de 2e deken dus over mij heen en onder Faye met een stukje over Faye, snappen jullie het nog?? Haha Jeroen had 1 deken en een fleesedeken die we in de Walmart hadden gekocht en hij heeft het ook niet heel koud gehad. Goede dekens dus die van Cruise Amerika! Gaat wat worden komende nacht want dan wordt het nog 10 graden kouder ‘s nachts! 

Na een rustige start even naar het meertje vlakbij de camping zodat Jeroen nog even kom vissen... niks gevangen, denk dat de vissen heerlijk op de bodem liggen waar het waarschijnlijk wat warmer is! 

Alles klaar gemaakt om door Zion heen te rijden. Bij het stoplicht zagen we ineens een bord met dat er een schietbaan was en ‘open for public’. In een split second besloten daar heen te rijden. Daar aangekomen zagen we inderdaad een schietbaan (buiten) en een paar waren aan het schieten. Jeroen ging vragen of ik ook kon schieten. En dat kon! Alles in gereedheid gebracht, veiligheidsinstructies gekregen, oordopjes in en nog grote gehoorbeschermers op. Faye accepteerde geen gehoorbeschermers op dus Jeroen is op een afstandje gaan staan. Ik mocht beginnen met een klein pistooltje 9mm. De eerste keer moest ik wel ff wennen aan de terugslag! Maar het ging al snel beter. Na het magazijn lege geschoten te hebben kreeg ik een groot pistool 9mm. Die was wat zwaarder maar de terugslag was eigenlijk beter te controleren. Daar 3 magazijnen van leeggeschoten. En toen ging hij nog even een rifle pakken, Magnum 44 😱 die was pas groot! Eerst weer even droog schieten en daarna met kogels erin! Zooooo vet!! 

Jeroen ook nog even laten schieten. Eerst het grote pistool, daarna Magnum 44 en daarna kreeg hij nog een Magnum 45!! En dit alles was voor ons gratis! Omdat Europeanen niet zo snel thuis zouden schieten met een echt pistool. We hebben wel een kleine donatie gedaan. Maar dit was echt een ervaring om nooit te vergeten! 

Daarna dan toch echt eindelijk op pad. Bij Zion aangekomen zagen we de grote rode rotsen al. Toen we het park zelf in gingen moesten we $15,- betalen omdat er aan het einde een tunnel was die te klein was om verkeer heen en weer te laten gaan, de tunnel moest voor ons afgezet worden hihi. De mooie rode rotsen gevormd door de natuur is echt indrukwekkend! Ik kan er niet bij hoe het kan dat er zulke strakke strepen op gevormd zijn... maar niet alleen de rode rotsen, er waren allerlei verschillende kleuren te zien in de natuur. Groen, rood, geel, oranje, soms tegen blauw aan... De uitzichten die we tot nu toe hebben gezien is echt super mooi! Aangezien ik vannacht niet zo heel veel had kunnen slapen heb ik nadat we uit het park gereden waren een uurtje geslapen. Jeroen zag nog een kleine bevroren watervalletje in een tuin bij iemand! Schijt een leuk gezicht te zijn geweest. 

10 km voor de camping werd ik wakker. Daar aangekomen was er geen camping te zien. Opnieuw gezocht en we moesten nog 24 km rijden. Uiteindelijk op de juiste bestemming gekomen bleek deze dicht te zijn (we hebben niet van te voren gebeld omdat we toch vroeg aankwamen). Ok volgende zoeken dan maar. Weer km of 20 verderop, ook deze was dicht! Ergens moest ik wel grinniken, dit is dus typisch op de bonnefooi gaan, gewoon voor een dichte deur komen te staan. Er waren 2 campings in Bryce Canyon zelf. Ik kan me niet voorstellen dat deze dicht zouden zijn. Dus daar maar naar toe gereden. En idd de eerste is gewoon open, althans je kan je camper plaatsen en dat was het dan! En in ons geval: midden in de sneeuw!! Er staat nog 1 camper en verder geen. Er is wel een klein (verwarmd) toilet gebouw en een plekje waar je de vaat kan doen. Geen douche, morgen stinken dus aangezien we geen water in de camper hebben 🤣 

Lekkere pasta gegeten en Faye in slaap gewiegd. Omdat het echt koud is (-15 ofzo) besloten de verwarming vannacht maar aan te laten, beter voor iedereen in de camper en hopelijk slaapt Faye dan gewoon door vannacht! 

Oh ja nog 1 dingetje... er lopen hier beren schijnt en Jeroen heeft per ongeluk een gehaktballetjes buiten laten vallen... als we over 2 dagen nergens meer op gereageerd hebben, sla dan maar alarm... (we hebben weinig WiFi dus geef ons even de tijd 😆)

Reacties

Helga 22-02-2018 08:01 {{button-50303}}

Wat een avontuur! Ik wacht al op het volgende bericht!

Ruud en annelies 22-02-2018 17:12 {{button-50305}}

Wat leuk!!!!!!!!!

Rutger 27-02-2018 09:41 {{button-50315}}

Dus als ik het goed begrijp hebben jullie jezelf in ge-wrap-ped in plaats van de taco vorm?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan