Deel 2: Van Bakersfield via Las Vegas en Zion NP naar Bryce NP

Door Frank & Pascal West USA - A couple of years ago

Zaterdag 5 mei vertrek van de camping van Bakersfield was het ongeveer 4 rijden naar Las Vegas. We waren dus lekker op tijd op camping Oasis Las Vegas RV Resort. Prima camping, mooi aangelegd met bar en zwembad. Sanitair was zeer schoon. Die middag een was kunnen draaien, ook makkelijk. Eind van de middag via Uber naar de strip. Je bent er in 10 minuten. De strip moet je zelf ontdekken, we begonnen bij New York New York en zijn langzaam omhoog gelopen om uiteindelijk bij hotel Treasure island weer terug te gaan. Dat uberritje kostte het dubbele van de heenreis.

Vrije dag Las Vegas! Heerlijk aan het zwembad gelegen. Eind vd middag met nu de shuttlebus van de camping naar de strip. Startend nu bij Tresure island en omhoog gelopen tot aan de Stratosphere tower. Mooi uitzicht en leuk ook om de zonsondergang daar te zien. Terug met de monorail (die vertrekt daar vlakbij) naar het Reuzenrad. Dat heet the Linq promenade. Sfeervol met leuke restaurantjes. Zeker de moeite waard.

Ma. 7/5 weer verder. Eerst nog naar het Las Vegas Sign, camper kun je makkelijk in de buurt even parkeren. Toen de weg genomen naar Zion. Tussendoor in the valley of fire NP gestopt. Absoluut een aanrader. Mooie natuur, felrode stenen en veel fijn zand. Heerlijk gewandeld in een gorge, de 7 sisters gezien en elephant rock. Tegen eind van de camping bij Zion bereikt. Een camping net buiten het NP. Zion Canyon Campground, wij hadden een plek midden op het terrein, was prima. De plekken aan het water zijn wel veel mooier, dus probeer dat zeker bij de boeking aan te geven.

De volgende dag gelopen naar de ingang (bussen waren vol). Is prima te doen, zo’n 10 minuten lopen. Daar de shuttle gepakt en begonnen bij Angels Landing. Begin is goed te doen totdat je bij de rots komt. Daar kun je alleen via kettingen omhoog langs een steile afgrond. Het eerste stuk hebben we nog gedaan maar doordat het best eng was en heel druk besloten niet verder door te gaan. Normaal gesproken durf ik best veel maar dit ging met te ver. Ongelukken komen daar vol dus bedenk goed waar je aan begint! Teruggelopen en via de rim trail naar de Emerold pools. Alle 3 bezocht, mooi maar niet zo bijzonder. Bij de ingang een lekkere salade op en eind vd middag nog een frissr duik in het zwembad vd camping genomen.

Wo. 9/5. Mijn verjaardag! En een te gekke rit naar Bryce. Eerst werd de tunnel bij Zion voor ons vrijgemaakt ivm grootte camper. Bij die tunnel heb je direct daarna een wandeling waar je de vallei mooi kunt zien. Die hebben wij helaas overgeslagen vanwege gebrek parkeren. Sowieso was Zion NP een druk bezocht park. De drukste van alle parken die we tijdens de vakantie hebben bezocht. Na vele mooie uitkijkpunten kwamen we al begin van de middag in Bryce NP. We hadden een plekje in het park bemachtigd (vantevoren al gereserveerd). North campground, en wat weer een mooi plekje! Beetje verliefd werden we er wel op. Verder alles basic maar je hebt de camper, dus alle voorzieningen dichtbij. Die middag met de shuttle naar Bryce Point en vanaf daar teruggelopen naar Sunsetpoint. Zeer mooie wandeling waar je de canyon de hele tijd kunt bewonderen. Vervolgens via de Navajoloop naar beneden gelopen, die loopt verder in de Queens garden trail (ook aanrader) en via een klimmetje kom je dan bij Sunrise point. Vanaf daar kun je lopend naar de camping. Ideaal! Maar 1x dus de shuttle hoeven pakken. S avonds de bbq aangedaan. Overal in de NP mag je een vuurtje stoken in de daarvoor aangewezen plekken.

Do. 10/5. S ochtends met de camper naar het einde van het Park (Rainbow point) gereden (25 km) alwaar je wederom een schitterend uitzicht hebt. Terug via een aantal uitkijkpunten waaronder een natuurlijke brug verder naar Capitol Reef NP. Jammer dat we hier maar 1 nacht waren. Zo mooi was het..

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!