Vertrek Nederland en aankomst Amerika.

Door Henk-Jan en Laurentia - 08-03-2018 05:07

Daar stonden wij dan maandag 5 maart bij de gate om te kunnen gaan boarden. Na een half uurtje kwam de mededeling dat er problemen waren met het vliegtuig en dat er nog niet begonnen kon worden met boarden.. Zo hebben wij gewacht tot kwart over 11. En konden wij eindelijk in stappen.  Tijdens het wachten kwamen wij nog Spakenburgers tegen dat ook nog een oud klasgenootje was. Hoe toevallig is het dat zij ongeveer dezelfde reis als ons gaan maken. Na 8 uur en 45 min zijn we geland op Amerikaanse grond. Chicago.. 🇺🇸 En hup natuurlijk gaat iedereen meteen staan duwen en trekken. Want stel je voor dat je even moet wachten voordat je uit het vliegtuig kan.😂 

Daarna was het op naar de paspoort controle. Dat was een rij.. 2 keer zo lang als bij de nieuwe attractie van de Efteling.. Daar stonden wij dan met al onze ingevulde papieren. Te wachten tot je aan de beurt bent.. Na lang wachten ben je dan aan de beurt. En wat onhandig en zenuwachtig sta je daar te stammelen.  Iedereen had ons ( vooral ik) bang gemaakt met wat ze allemaal gaan vragen en dat je goed moet luisteren naar de vraag. Voordat je een verkeerd antwoord geeft en meteen mee mag.. Het enige wat de man zei was. Right 4. Right thumb. Left 4. Left thumb. Nadat er een stempel en handtekening was gezet. Mochten wij al doorlopen voor de koffers.. Door het lange wachten was zelfs mijn koffer al een aantal rondjes over de bagage band geweest. En zo kon onze reis beginnen. En waren wij Amerikaanse tijd half 4 in het hotel. Nederlandse tijd half 11. De middag hebben wij benut om uit te zoeken hoe het werkt met de bus en mono rail. Verrassend genoeg hebben wij dit in 1 keer goed gedaan. En zijn we met een klein half uurtje midden in centrum van Chicago.. Hier wat routes ontdekt. Daarna zijn wij naar het millennium park geweest. Hier hebben wij de bean bekeken. Zo ontzettend groot. En overal waar je kijkt worden de gebouwen gespiegeld. Hier werden wij meteen aangesproken door mannetjes die je allerlei onzin willen verkopen. Later kwam er een man naar ons toe die vertelde hoe mooie schoenen Henk-Jan had. Er was niet al tegoed verstaanbaar. Mede door alle drank en drugs gebruik. En aangezien hij geen tand meer in zijn mond had. Op laatste moment willen wij weg lopen en spuit hij zo opeens wat spray op Henk-Jan zijn schoen.. En wou hij opeens 60 dollar cent. Whatt. Dit wouden wij helemaal niet. En zijn gauw weg gelopen. Al lachend omdat ons dit weer moest overkomen. Het avond eten deden wij even bij de subway.. 

Tijdens het klaar maken vroeg ze aan het einde wat voor extra's groentes en kaas er op mijn broodje mocht. Toen ik antwoordde met alleen sla en komkommer. Zei zij is that all? Met van die grote ogen dat het veel te weinig was..  😂 haha.. Wij moeten nog even inkomen met het vele eten in 1 keer 😜

De volgende ochtend eerst het ontbijt. Dit was al heerlijk zoet.. haha. Van muffins tot suikerzoete warme wafels. En van worstjes tot aan spek. Alles kan je krijgen.. Deze dag hebben wij veel rond gelopen (17km) en alles bekeken in Chicago wat op ons lijstje stond. 
Natuurlijk moesten wij zeker ook even bij een brandweerkazerne kijken en dit is ook gelukt. Wij liepen er net toen ze van een uitruk terug kwamen. En mochten wij binnen rond kijken en foto's maken. De mensen waren erg vriendelijk! We zijn wezen lunchen bij het Nutella café. Lekker!! En daarna naar het sky deck geweest in de Willis tower. Dit was zo mooi! Al dat uitzicht!

Tot de volgende keer!
Groetjes Henk-Jan en Laurentia

 

 

 

 

Reacties

Marian 08-03-2018 09:22 {{button-50334}}

hihi wat een avontuur. Veel plezier!!

Mathilda 08-03-2018 12:53 {{button-50335}}

Super spannend hoor!!!

Amanda 08-03-2018 12:55 {{button-50336}}

Wat een bijzondere belevenis.

Bart en Evelien 08-03-2018 20:15 {{button-50337}}

Zo'n avontuur.😃 Geniet ervan.

Ina 09-03-2018 15:05 {{button-50341}}

Wat een leuk verslag, goed te horen dat jullie de dag van aankomst nog gered hebben naar Chicago te gaan, willen wij ook proberen. Ben benieuwd naar welke camper jullie hebben meegekregen?

Peter & Rianne 09-03-2018 16:14 {{button-50342}}

Haha wat een verhalen ja... gaaf hoor! Geniet van alles wat er op jullie af gaat komen..

Vincent & Marlies 09-03-2018 19:14 {{button-50343}}

Zo leuk! Veel plezier. Nu echt met de camper op pad :)

Ina 17-03-2018 22:34 {{button-50361}}

Welk hotel zaten jullie in Chicago en hoe waren jullie zo snel in het centrum??, wij zitten in Comfort suites bij het vliegveld en dat is toch gauw 1 1/2 uur als ik op de kaart kijk :)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan