Hi di Hi, baby don’t you want to go?

Door Bert Tervoort - A couple of years ago

nou wij wel; Back to that same old place, sweet Home, Chicago!

https://youtu.be/YK43kV3QwnA

 

Om te beginnen bij het begin, we vertrekken woensdag vanaf Schiphol naar O’Hare, Chicago om 12.50 uur met de KLM. We zitten voorin het vliegtuig, vlak achter de business class, geen raampjes aan de rechterkant maar lekker veel ruimte. Prima verzorgd door de blauwe dames en keurige stijging en landing, maar een paar luchtzakken onderweg bereiken we na zo’n 8 uur de luchthaven O’Hare. We waren bijna vergeten dat het zo’n ongelooflijke chaos kan zijn daar, maar daar zijn we snel aan herinnerd. Je slingert je door allerlei hekjes met linten tot je eindelijk je vingerafdrukken mag scannen. Maar ja, als die het niet doen...ik weer ( was vorige keer ook al zo) kan dat ook nog lang duren. Een vriendelijke dame komt helpen, hulpvaardig zijn de Amerikanen zeker wel! Dan nog door de customs, er staat een Pakistaans gezin voor ons waarvan de heer des huizes helaas geen woord Engels verstaat of spreekt...let dus op als je naar eenzijdig gedirigeerd wordt. Nou ja, uiteindelijk staan we dan toch buiten met onze bagage en worden we opgehaald door de shuttlebus van ons hotel, Best Western Rosemont. Prima service! Hotel is ook oké, eenvoudig maar nette ruime kamer en prima bed en douche. S’avons eten we bij Shoeless Joe’s, een sportcafé dat helemaal volgehangen is met tv- schermen, op elk scherm een andere wedstrijd. Lekker rumoerig dus en lekker gegeten ook!

Volgende dag op tijd op (nog ff wennen aan een ander dagritme) en vroeg ontbijten. Dan weer met de shuttle naar O’Hare om vandaar met de Blue Line ( hele dag reizen met alle soorten vervoer in Chicago kan voor $10,=) de stad verder in te gaan. We komen uit in een station dat vlak onder Thompson Tower zit, wat een bouwwerk! Je merkt al snel dat je in een stad zit waar de erste wolkenkrabbers zijn gebouwd en waar staal veel betekend heeft voor de constructies hiervan. Mooie industriële stijlen tussen alle leentje buur van Italië, Griekenland, Engeland, noem maar op. Maar het past wonderwel door en naast elkaar. Zeker op deze mooie, zonnig koude dag, is het genieten van al het glas waarin niet alleen gebouwen, maar ook de zon weerspiegeld wordt. Letterlijk schitterend. Maar je wordt ook herinnerd aan de rampen de hier hebben plaatstgevonden als je de Riverwalk doet langs de Chicago River. Zo kom je langs de plek waar ooit het Eastland Disaster plaatsvonden, een feestelijke boottocht met de SS Eastland, die gruwelijk misging. De boot was nog niet los van de kade terwijl ze te water werd geladen, met 844 doden tot gevolg. Of de plek waar ooit de Amerikaanse troepen slaags raakten met Potawatomi indianen, hier stond fort Dearborn. Het schijnt te zijn gegaan om afspraken die de indianen dachten te hebben met de Amerikanen, maar die niet werden nagekomen...ook wel bekend als de Dearborn massacre. Altijd goed om stil te staan bij de historie waarop een stad is gebouwd, maar we gaan toch maar door naar het Milennium Park om het nabije verleden te vieren . Prachtig openbaar park is dit toch, veel kunst en het gonst van het leven! Door naar Grant park, de grote openbare voortuin van de stad en dan langs Lake Michigan naar het Field museum. Het ziet eruit als een giga   Griekse tempel maar herbergt een uitgebreide natuur historische collectie. Super veel dinosaurusbotjes die samen grote monsters vormen, afdelingen die het ontstaan van de wereld vertellen, vleugels vol over de volkeren van de Pacific,Amerika en alle andere werelddelen. Hier ben je wel even zoet! Als we hier genoeg van hebben lopen we naar een trein/metrostation en nemen nog een stuk van de ‘loop” mee. De treinen gaan echt vlak langs de woningen, onvoorstelbaar...onder de rails is het trouwens ook een drukte van belang. Auto’s, voetgangers, fietsers, bussen, wat een chaos, maar het gaat uitstekend; “ shared space” . Wel mooi, we zien verschillende keren stoere fietspolitie voorbij komen en treffen later een stel van die fietsen op wacht terwijl er een inspectie wordt uitgevoerd. Zie ik dat nou goed? Staan ze op slot met...handboeien? Efficiënt hoor!  Terug in het hotel melden we ons bij “ room 200” ,waar Road Bear residentie houdt voor de klanten voor de wegbrengertjes. Wat gaan we krijgen? Een 27 ft. RV met een slide out voor het bed, niet slecht. Morgen maar ff ophalen dan?

Reacties

Damiet A couple of years ago

Klinkt druk daar in Chicago! Heel veel plezier op de ruime wegen

Regina A couple of years ago

Bedankt voor dit inkijkje, wij krijgen precies die camper dus ben benieuwd of het bevalt. Safe travels!

atie A couple of years ago

ziet er weer goed uit luitjes!

Els A couple of years ago

Ziet er goed uit. veel plezier!

Frits&Geer A couple of years ago

Mooie foto's en mooi verslag aan het begin van de reis.
Bert alleen niet van die rare koppen trekken op de foto's!
Goeie reis en geniet!

Bert en aukje A couple of years ago

Beste allemaal, leuk jullie reacties te lezen! Het is altijd fijn dat je niet voor het luchtledige schrijft toch? We hebben het reuze naar onze zin, maar dat begrijpen jullie al. Hoewel het nu pas zondag is, hebben we al een hele reis achter de rug en dit is pas het begin. Blijf lezen en commentaar geven, als we goede internet verbinding hebben en er is ook iets te vertellen, blijf ik wel schrijven. Bert keurt het natuurlijk eerst wel even goed (hahaha, not)! Straks Nashville in, ben benieuwd.. het is inmiddels bewolkt hier en de kachel moest weer even aan, gisteren bij aankomst was het 22 graden Celsius. Fahrenheit zoek je zelf maar even op. Nou ajuus en tot de volgende keer. Byebye folks!

Yariv Tal A couple of years ago

Het is weer leuk om jullie verslag te lezen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!