Schiphol-San Francisco

Door USA reis familie Scholten 2018 - 30-07-2018 07:29

Zaterdagochtend vroeg, 05:30 uur, werden we door de taxi afgehaald. Omdat er drukte was voorspeld (zwarte zaterdag) wilden we ruim op tijd aanwezig zijn voor het inchecken bij Swiss Air. Dat ging gesmeerd, daarna vlot door de bagage-check die bijzonder grondig was. Dat heeft USA toch maar goed geregeld. We hadden een tussenstop van 2 uur op Zürich. In Zürich werd ik (Jacqueline) als ‘lucky winner’ voor een steekproef geselecteerd en apart genomen. Over grondig gesproken... ben blij dat ik geen drugs-gebruiker ben want zowel ik als mijn tas werd op restanten van stofjes gecontroleerd. Afijn, met glans geslaagd voor alle testen mocht ik me een half uurtje later weer bij man en kinderen voegen die toch wel nieuwsgierig waren naar mijn avontuur. 😉

Eenmaal in San Francisco, soepeltjes door de douane (we waren in Amsterdam en Zürich natuurlijk al helemaal doorgezaagd) kostte het wel wat moeite om onze gereserveerde taxi te vinden. Uiteindelijk  waren we ongeveer 19:30 uur, plaatselijke tijd, in ons hotel. Allemaal douchen en toen lekker naar bed. Ondanks dat we doodmoe waren hebben we toch slecht geslapen dus om 06:00 er maar uit gegaan zodat we op tijd een Uber konden bestellen die ons naar Pier 33 kon rijden voor de Early Bird tour bij Alcatraz. 3 maanden geleden gereserveerd en dat was geen moment te vroeg. Bijzonder indrukwekkend en een ‘must-do’ als je naar SF komt. Daarna met de fiets (gehuurd via internet bij San Francisco Bike Rentals maar de fietsen van Blazing Saddles zagen er veel beter uit) de Golden Gate over. In Sausolito de fietsen weer ingeleverd en met de ferry terug naar Fisherman’s Warf. Wat een toeristische toestand zeg. Heel erg druk en heel erg duur. Leuk om een dagje in onder te dompelen maar dat is voor ons wel genoeg. Femke heeft zich het Amerikaanse enthousiasme al gauw eigen gemaakt door vrolijk iedereen ‘a great day’ toe te wensen 😁. Het fietsen was erg leuk en hield ons ook nog warm want het was hier vandaag nog geen 18 graden Celsius. Met die koude wind van de oceaan was dat soms echt doorbijten. 

 

(gelukkig mocht Arno wel weer mee)

 

Afijn, we hebben genoten van SF en gaan morgen de RV bij Roadbear halen waarna we naar Napa rijden. Foto’s zullen we waarschijnlijk morgen uploaden want daar heb ik manlief voor nodig en die ligt al te slapen.

 

Oh ja, nog even een tip: wat zijn wij blij dat we Uber gebruikt hebben. Onze eerste keer maar zeker niet de laatste 😆 wat een uitvinding. Zo makkelijk en de mensen hier voelen zich absoluut niet uitgebuit (daar was ik een beetje huiverig voor maar hebben een verhelderend gesprekje met onze 2 enthousiaste chauffeurs gehad).

 

Reacties

marjan derksen / buurvrouw 30-07-2018 10:23 {{button-53744}}

Wat een super leuke verhalen!

Niels 30-07-2018 10:35 {{button-53747}}

Veel plezier! :-)

Jasper 30-07-2018 11:46 {{button-53752}}

Gaaf zo’n reisverslag. We zijn benieuwd naar jullie avonturen! :)

Jen 30-07-2018 13:13 {{button-53754}}

Leuk om met jullie mee te lezen..

Broertje 30-07-2018 16:14 {{button-53758}}

Hé zus,

Gaaf zo’n blog.
Ben benieuwd naar jullie avonturen 😜

Veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan