Van Napa naar Los Banos

Door USA reis familie Scholten 2018 - 01-08-2018 19:59

Gisteren eind van de middag zijn we in Los Banos aangekomen. Het is een KOA campground met een zwembadje wat geen overbodige luxe bleek te zijn. Tijdens het rijden heb je daar geen erg in, de airco weet de hele camper koel te houden, maar toen het camper deurtje open ging bleek het erg warm te zijn. Los Banos is een typisch Amerikaans stadje waar niet zo veel te beleven valt. Ik heb dus een wasje gedraaid want dat was vanochtend in Napa niet meer gelukt en het was inmiddels wel hard nodig en we hebben wat gezwommen. Daarna voor het eerst 'echt' gekookt in het campertje en 's avonds een spelletje Yahtzee gespeeld.

Gelukkig was het vannacht niet heel warm en we hebben lekker geslapen. Vanochtend gezellig gekletst met onze NL buren die hun reis er bijna op hebben zitten. Leuk om ervaringen te delen al konden wij ze alleen iets vertellen over San Francisco. Overigens valt het op dat we in SF ook heel vaak Nederlandse stemmen hoorden op straat en bij Alcatraz.

De reistijden vallen tot nu toe een beetje tegen maar dat zal ook komen omdat we de Interstates vermeden hebben. De wegkwaliteit is op veel stukken behoorlijk slecht maar de Highways en Freeways lijken iets beter te zijn dan de Interstates. Maar dan doe je er dus wel iets langer over.

Vanochtend om 6:30 wakker geworden dus rustig de tijd want onze planning was om 9:00 te vertrekken naar Kings Canyon. Gelukkig was er nog plek op 1 van de campgrounds daar dus we hebben in ieder geval nu een extra dag om niet alleen Sequoia National Park te bekijken maar ook het iets noordelijker Kings Canyon National Park. Eindelijk de natuur in 😊

Onze NL buren zijn vorige week over de Tioga Pass komen rijden bij Yosemite en hebben aan den lijve de rook van de brand kunnen ervaren. De mooie uitzichten, waarvoor je naar Yosemite gaat, worden verhuld door de rook en smog. Jammer, maar veel erger is natuurlijk dat er al meerdere slachtoffers zijn te betreuren.

Zojuist 2x bestraft voor onoplettendheid. Tijdens het tanken hadden Jelle en Femke een glaasje cola ingeschonken alleen had Femke het niet meteen opgedronken maar op tafel gezet. Je raadt het al... We rijden weg en het glaasje glijdt zo naar beneden. Alles onder dus meteen stoppen en schoonmaken. Even later moest Arno heel hard op de rem (was nog niet eerder voorgekomen want hij rijdt heel rustig en Jelle navigeert als een kei) en toen kwam het koffie apparaat van het keukenblad afglijden. 🙄 Gelukkig niet kapot maar filter van vanochtend zat er nog in.. . Met prut 😏 Weer stoppen, weer schoonmaken, les geleerd! 😌

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan