Hoover Dam en Zion National Park

Door USA reis familie Scholten 2018 - 08-08-2018 17:21

We hebben allemaal slecht geslapen omdat we moesten kiezen uit 2 kwaden: de hitte of het lawaai van de airco. Het werd de tweede maar ons humeur had wat te wensen over. Arno was natuurlijk al weer om 6:00 wakker 😳 en ging meteen nog even een wasje draaien en de watertank een keer spoelen.

Rustig aan opstarten dus en een uitgebreid ontbijtje gemaakt met toast, bacon en scrambled eggs. Om 09:00 vertrokken we uit Vegas. Vandaag gaan we een uitstapje maken naar de Hoover Dam en dan door naar Zion National Park.

Hoover Dam is indrukwekkend. Jelle ziet zich later wel meewerken aan zo'n project. Groots en hoog. Papa werd wat nerveus 😨 toen Femke een beetje over de rand heen hing. We moesten wel door een "heftige' security check voordat we de Dam op mochten rijden. Arno moest uitstappen en de  buiten opslagruimtes open maken en een oudere meneer van ong. 70 kwam in de camper kijken. We zien hier veel oudere mensen nog werken. Ook in Vegas in de winkeltjes bij de hotels en aan de speeltafels. 

Tegen 11:00 hadden we het wel gezien en gehad met de hitte. Op naar Zion in de weldaad van de airco. 

Halverwege de route ziet Arno ineens het bordje Valley of Fire. Oh ja, dat was ook een tip die ik in het roadbook had opgenomen. Even een stukje om maar wel prachtig hoor. Bloedheet natuurlijk... Het heet niet voor niks de Valley of Fire.

Bij aankomst in Zion vinden we vlot ons plekje op de Watchman Campground en ook hier is het erg warm. Tip voor anderen: het schattige toeristische dorpje Springdale is misschien wel een betere plek want Watchman heeft geen douches en de shuttle bussen rijden ook door naar Springdale (kwestie van een kwartiertje).  We hebben wel een mooi plekje vlak langs de rivier al is die niet zo mooi helder als de kreekjes waar we tot nu toe in hebben gepoedeld. We hadden bij WalMart al opblaasbanden gekocht omdat ik had gelezen dat het zo leuk is om met de stroming mee te dobberen maar Jelle en Femke hebben meerdere keren hun 'bottom'  zeer gedaan door de rotsen omdat het water te laag staat dus dat was gauw klaar. 's Avonds pizza gebakken in de BBQ 😊. Er stond een knopje "Pizza" op de magnetron dus ik had heel blij diepvries pizza's gekocht. Helaas was het alleen bedoeld om pizza's te ontdooien 😋 Pizza uit de oven is lekkerder... Toen het eenmaal donker werd, gelukkig koelde het toen ook een beetje af, kwamen de sterren in volle glorie te voorschijn. Ik kan het niet in woorden omschrijven, zo veel en zo mooi.

Zion is schitterend. Heel jammer dat de wandelroute naar Angel's Landing is gesloten want dat hadden de mannen graag gedaan maar het smalle klimpad is in juli weggeregend. Niet getreurd, we zijn met elkaar naar de Lower Emerald Pool, de Weeping Rock en de Narrows gegaan, allemaal mooie korte wandelingen door deze geweldige oase. Voor alle lieve mensen die ons volgen; het plaatsen van foto's kost iets meer tijd en moeite dus dat loopt hopeloos achter, sorry.

Tegen 15:30 waren we weer terug bij de camper. We zijn wel blij dat we nog een nachtje hier blijven want dan kunnen we even een avondje bijkomen. Komende dagen blijven we overal maar 1 nacht. Morgenochtend naar Bryce Canyon.

PS, het uploaden van de foto's en invoegen in de teksten lukt niet erg dus jullie zullen het meestal moeten doen met mijn berichtjes 😏

Reacties

Jen 08-08-2018 17:33 {{button-54351}}

Leuk om weer wat te lezen
Werd al ongerust ;)

marjan derksen / buurvrouw 09-08-2018 10:26 {{button-54410}}

Wat leuk om jullie reis zo te volgen! En wat een indrukwekkende natuur waar jullie doorheen reizen. In elk geval was het in Almere ook gewoon 35 graden deze week.. alleen dan zonder airco. Dus ik begrijp het slaaptekort. In Nederland was dus sprake van 2 bijna aaneengesloten hittegolven.
Wat een geweldige reis zo dwars door USA. en p.s. niet stiekem een feestje gehad; 'renew you vows' met Elvis in Las Vegas. Hel veel plezier op de verdere reis. marjan en henk
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan