Van Zion naar Bryce

Door USA reis familie Scholten 2018 - 08-08-2018 18:25

Gisteravond hadden we het geluk dat Avery, een Ranger van Zion, een presentatie kwam geven vlak bij onze camper site. Hij heeft ons meegenomen naar de sterren, de Melkweg en meteorieten. Ook het ruimte station ISS kwam met een noodgang langs de schitterende hemel scheren. Avery had een telescoop mee waarin we Jupiter met zijn 4 manen konden zien en verderop stonden Venus en Saturnus ook te schijnen. Volgens Avery hadden we mazzel qua timing dat we dit alles op 1 avond tegelijk konden zien. Daarnaast komen we in een periode waarin er veel meteorieten (vallende sterren) van de Persiaden te zien zullen zijn. Wat een feestje en wat zijn we blij dat we dit mochten beleven.

Na een onrustige nacht, het waaide heel erg en de camper veroorzaakt dan allerlei geklapper en gekraak, zijn we om 8:30 vertrokken naar Bryce Canyon. De weg leidt ons naar de tunnel van Mount Carmel/Zion waar we een file veroorzaakten omdat de tunnel te laag is om ons normaal te laten rijden. We moeten de 2-baans tunnel precies in het midden rijden anders past het niet. We moesten dus ook $15 betalen voor een escort pass waarbij Rangers het verkeer aan de andere kant tegenhouden zodat wij de 1.1 mijl zonder problemen door kunnen. VIP hoor 😉

Onderweg hebben we de beroemde bokken van Zion ook nog op de bergkam zien liggen dus die kunnen we aan ons 'gespotte beesten-lijstje' toevoegen.

Tegen 11:00 stonden we op de camping van Ruby's Inn RV Campground. Best commercieel aangepakt maar wij zijn niet vies van wat toeristisch gedoe. Kinders hadden het zwembadje vlot gevonden, ik ging nog even een wasje draaien (en douchen) en Arno ging op zoek naar een oplossing om onze lekkende vuilwaterstort-buis te fixen. Dat klusje wordt dan hopelijk iets minder vervelend.

Nadat alles weer op zijn plek ligt gaan we op pad naar Bryce. Voor de Campground stopt de shuttle bus die in 5 minuten in het National Park is. Daar rijdt hij door naar de mooie uitzichtpunten waarvandaan diverse wandelroutes beginnen. We hebben ons best gedaan. We begonnen met de Navajo trail, toen ging dat over in de Queen's Garden trail en eindigden met de Horse trail. Tjonge, zo prachtig! Arno hield niet op met foto's maken. We waren het erover eens dat Bryce, hoewel heel anders, zeker niet onderdoet voor Zion. Femke en ik liepen het laatste stuk echt met de tong op de hielen maar het was het waard. Tip: neem echt minstens 1 liter p.p. mee. Je kan wel water bijvullen op sommige punten (net als bij Zion) maar je moet voldoende mee kunnen nemen.

Tegen 16:00 waren we weer terug bij de Campground. Dit keer gingen we allemaal naar het zwembad maar we waren niet de enigen en dan wordt zo'n badje al gauw smerig. Meteen maar douchen dus (tot nu toe de beste douches die we in Amerika hebben gehad), toen geprobeerd om foto's in ons reis verslag te plakken (wifi is ook drukbezet dus drama) en toen een hapje gaan eten bij de fast-food tent van Ruby's. Vanavond weer niet te laat naar bed want morgen hebben we een  lange reisdag, ongeveer 6-7 uur rijden, naar Arches. 

Reacties

marjan derksen / buurvrouw 09-08-2018 10:38 {{button-54411}}

Fijne reis naar Arches!

Diana 09-08-2018 18:20 {{button-54433}}

Leuk verslag Jaq, kreeg het doorgestuurd van je mams.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan