Van Bryce naar Arches via Scenic Highway 12

Door USA reis familie Scholten 2018 - 09-08-2018 23:08

Om 8:30 waren we klaar om te vertrekken naar Arches. We nemen highway 12 die in de top 5 van Amerika's mooiste snelwegen qua uitzichten staat. Er overheen rijdend denken we dat dat een dikverdiende eer is. Na iedere bocht en heuvel worden we getrakteerd op schitterende natuur en uitzichten. De action action camera (vastgeplakt aan het voorraam) maakt overuren. Alleen het laatste stuk (ong. 2 uur) was rechttoe rechtaan en saai maar het 1e stuk maakt deze route zeker de moeite waard. Om 14:30 komen we aan in Arches National Park. In Arches zijn geen shuttle bussen maar het is ook niet zo druk als in Zion en Bryce.

Onze Campground, Devil's Garden, ligt aan het eind van de 20 mijl--weg die door Arches loopt. We zitten hier midden in de woestijn zonder faciliteiten dus we zijn afhankelijk van de camper. Wel afzien hoor want zonder electra geen airco. We zouden de generator aan kunnen zetten maar dat maakt zo'n herrie. Nou ja, als de zon wegzakt dan wordt het gauw beter. Tip: arriveer hier eind van de middag en vertrek weer halverwege de ochtend.  's Avonds zijn we dus pas gaan wandelen. We zijn naar de Landscape Arche gelopen wat bijna 3 kilometer van de Campground af ligt. Natuurlijk is het pad te simpel voor de jongens dus die gaan nog een trail verder naar de Double O Arche. Ze beloven voor het donker terug te zijn... Dat lukt dus niet 😕 Gelukkig zijn ze wel zo verstandig geweest om op tijd om te keren zodat ze in ieder geval op een normaal pad waren toen het pikkedonker werd want daarboven was een pad niet meer te onderscheiden geweest. Levensgevaarlijk dus. Wel weer een prachtige 'night sky' hier. Ondertussen hadden Femke en ik de bedden opgemaakt en alle raampjes open gezet (blij met de horren) om de zenuwen de baas te blijven. De nacht verliep met een comfortabele 18°C rustig.

Arno moest ons natuurlijk weer wakker maken nadat hij zijn ochtend wandeling had gemaakt en moeder hert met 2 bambi's op de foto had gezet. Voordat het te warm werd wilden we nog even naar een kleine arch (die vast wel een naam heeft, zoals alles hier 😉) die maar 10 minuutjes wandelen was. We bleken er helemaal alleen te zijn dus we hebben mooie foto's kunnen maken. Dat was wel anders bij de Delicate Arche waar we op de terugweg langs reden. Je kan via een trail er heen lopen maar dat is in de volle zon 2,5 kilometer steil omhoog. Druk dat het daar was! Wij zijn naar de uitzichtpunten doorgereden want wij hadden immers onze foto met een mooie Arche al. 

Tegen 11:00 waren we in het toeristische plaatsje Moab, vlakbij Arches, en weer volgetankt. Tip: onderweg naar Monument Valley op highway 191 tussen mile-marker 101 en 100 is een parkeerplaatsje. Direct naast de highway ligt dat nog een prachtige Arche waar je in 5 minuten heen loopt.

Nu op naar Monument Valley voor Femke's droom: paardrijden bij zonsondergang.

Reacties

Jen 10-08-2018 09:01 {{button-54460}}

Spannend femke,alvast heel veel plezier😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan