Grand Canyon (1)

Door USA reis familie Scholten 2018 - 14-08-2018 02:48

We zijn Grand Canyon vanaf de oostzijde ingereden dus we hebben deze magnifieke Canyon voor het eerst aanschouwd bij het Desert View Watchtower point. Geen verkeerd punt om te beginnen 😊 Indrukwekkend en om nooit meer te vergeten...

Het is surrealistisch en pas als je aan het randje staat dringt het besef tot je door dat het echt en heel erg diep is. Ik heb regelmatig weggekeken als Arno of de kinders voor mijn gevoel te dicht bij de afgrond stonden (en dat gevoel krijg ik al snel 🤔).

Na op ons gemak de weg met uitzichtpunten gevolgd en bekeken te hebben kwamen we tegen 16:00 bij Mather Campground aan. Ook in Grand Canyon hebben ze een geweldig shuttle bus systeem die zelfs naar het dorp Tusayan rijdt voor de IMAX bioscoop die een film over de Grand Canyon draait. We besluiten die eerst te gaan bekijken. Conclusie: de IMAX technologie is flink achterhaald. Wat ons bezoek aan Tusayan wel de moeite waard maakte waren de Elks (of Wapiti's zoals ze ook worden genoemd), een soort rendier/hert. Ze liepen doodgemoederd door de drukke straten om zich tegoed te doen aan het gazonnetje van het steak house.

In het donker en door de regen reed de shuttle ons weer terug naar het National Park terwijl we ons ondertussen wat nerveus maakten over de dakramen van de camper. Die hadden we open laten staan en ze zitten precies boven de bedden. Gelukkig had het bij de camping niet zo hard geregend en ligt de camper een beetje beschut onder bomen dus niks aan de hand. Het was behoorlijk afgekoeld (vest aan) en zondag morgen moeten we er op tijd uit dus vroeg naar bed voor een heerlijke nachtrust.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan