Los Angeles

Door USA reis familie Scholten 2018 - 17-08-2018 06:06

Pfff, wat een drukte op de snelwegen. Dat was al weer even geleden 😓 Gelukkig ligt onze camping, Hollywood RV Park (ook wel Balboa RV Park genoemd) goed bereikbaar langs de 101. Bij aankomst, 15:30 uur, weer zeer vriendelijk ontvangen en begeleidt naar een mooi plekje door Jay, een aardige man die ons plaatsje meteen even schoonveegt en aanharkt. Bij de receptie werd me voorzichtig gevraagd hoe we ons in LA gaan verplaatsen. Toen ik zei dat we waarschijnlijk een auto zullen huren keek ze opgelucht 🤣 en zei dat dat verstandig was omdat met een RV rondrijden in LA best ingewikkeld is. Ze gaf meteen een papier met het adres van een betrouwbare autoverhuurder die ons goed verzekerd en niet duur kon helpen. Hoefde niet meer dan $65 voor 24 uur te kosten, inclusief verzekering. Dat was wel heel specifiek en inderdaad niet duur. Heb even internet er op nageslagen en het is ook nog gerenomeerd bedrijf dus ik ben overtuigd 😋

Volgende morgen dus op naar Enterprise, 10 minuten met de Uber, waar we wederom vriendelijk werden verwelkomd. Helaas hadden ze vandaag alleen nog kleine en grote pick-up trucks in de aanbieding, inclusief verzekering, onbeperkte miles en korting omdat we van de camping waren; $96. Nou ja, nog steeds zeer acceptabel voor een hele dag huur en ook wel leuk zo'n grote bak 😁. We hebben gekozen voor een Nissan Frontier Pro-4x... Dat is een kleine pick-up maar we vinden het wel groot zat voor het stadsverkeer. Arno stuurt dat ding binnen no-time door de straten (en vooral ook files!) van LA.

Wat hebben we gezien? We zijn eerst naar 3148 Canyon Lake Drive gereden. Die straat heeft het best en meest dichtbij uitzicht op de Hollywood letters. Wat een kronkel-weggetjes daar. Kan me voorstellen dat de bewoners niet blij zijn met die gekke toeristen. Daarna zijn we naar het Chinese Theatre gegaan, waar de Walk of Fame is en beroemde mensen hun handen en voeten in tegels hebben gedrukt. Wel grappig maar heel druk en veel verslaafde zwervers in die buurt. Triest hoor die hoopjes mens waar geen greintje waardigheid meer in zit 😞. Er waren ook ploegen bezig om camera's en stellages op te bouwen en een busje van een nieuwszender dus waarschijnlijk zal er vanmiddag wel iets (of iemand) hebben plaatsgevonden maar we hadden natuurlijk geen tijd om daarop te wachten. Wij hadden een afspraakje met de Santa Monica Pier 😉. Was wel een stukje rijden want we probeerden via Beverly Hills en Rodeo Drive te gaan zodat we nog een blik konden werpen op de rijken der aarde. We hebben wel mooie huizen gezien maar niet de paleisjes die we verwachten dus we zijn ergens verkeerd gereden. Sowieso is navigeren in LA een uitdaging. Je moet echt een specifiek adres hebben om in de navigatie te stoppen want anders kun je zo maar 20 mijl verderop belanden. 

De Pier was erg leuk, druk maar gezellig. Vlakbij heb je Muscle Beach waar volgens de geruchten de gespierde binken hun getrainde body's zouden showen... We hebben Jelle maar gevraagd of hij wat wilde showen want de rest was bedroevend. Met wat aandringen konden we hem gauw op de foto zetten want hij houdt niet zo van het uitsloven 😎. 

Na daar wat rondgewandeld te hebben was het pas 15:00 dus we hadden nog wel tijd om nog iets op te zoeken: Jelle wilde de wolkenkrabbers wel zien. Het lukte Jelle echter niet om de gewenste gebouwen te vinden wat Arno aan 13 jaar geleden deed denken (opa Wim heeft Arno in 2005 half San Francisco zonder resultaat laten doorkruisen, ook op zoek naar een gebouw 😂). Na een uur(!), kwamen we op het punt waar Google Maps ons had heen gestuurd maar daar was alles hooguit 3 hoog dus niet echt 'sky-scrapers'. Je verwacht zoiets ook wel vanaf de verte te zien hè 😏. Omdat we de spits eigenlijk wilden vermijden zijn we toen maar terug richting de camping gegaan... Helaas, te laat; LA was volkomen dichtgeslibd. Door van de snelwegen af te blijven konden we in ieder geval blijven rijden maar we hebben ruim 1,5 uur gedaan over 30 mijl (50 kilometer). Wat een stad 🙄

Morgenochtend vroeg de pick-up inleveren en op naar highway 1, richting Big Sur waar we weer de rust en ruimte van de natuur vinden. Het aftellen is al begonnen want over 4 dagen vliegen we weer terug naar huis. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan