7 en 8 mei: plannen gewijzigd

Door Carla Beuvink - 10-05-2018 02:52

Gisteren besloten om met de bus naar Victoria centrum te gaan maar we hebben net nog even op de plattegrond gekeken en zien allemaal grote  shopping centra’s. Daar zitten we eigenlijk niet op te wachten dus plannen gewijzigd. We gaan toch maar touren met de camper en lekker ergens de natuur in. Winkels zie ik thuis al genoeg. 

Dus een park opgezocht en daar wat rond gelopen en foto’s gemaakt. 

We hebben daarna de haven opgezocht en besloten om vanavond met de bus daarheen terug te gaan om gezellig een hapje te eten. Hadden we tenslotte nog niet gedaan.

Smiddags op de camping relaxen en om half 6 richting de bushalte. Tenminste we dachten dat het een bushalte was. Er stond een paaltje met bus stop.

Na een half uur wachten toch even goed gezocht en warempel de bus halte gevonden waar we moesten opstappen. Voor $ 5,- pp kun je de hele dag reizen dus dat is niks. 

De camping eigenaar had ons een plattegrond meegegeven en daarop aangekruist waar we moesten uitstappen.

Even leuk detail van de bus. Als je met de fiets reist mag je je fiets voor op de motorkap van de bus hangen. 

Moeten ze in Nederland ook doen. Ideaal.

Bij de haven hebben we gegeten bij een Mexicaan genaamd the local. Mark zalm wraps en ik tonijn taco’s. 

 

Nou ik kan je vertellen zo vers heb ik tonijn nog nooit gegeten wat lekker. 

Daarna weer met de bus naar de camping. Lekker weer op tijd slapen want morgenochtend willen we de ferrie halen van 9 uur. Zoals al gezegd je moet een uur van te voren aanwezig zijn. Deze keer wel op tijd.

We zijn bij een andere haven op de ferrie gegaan en stappen dan ook aan wal op een andere plek. Een hele grote stad genaamd tsawassen. 

Daar gelijk weer op onze Tom Tom , of eigenlijk een app via gps here we go, gekeken waar winkels waren en ja hoor mega groot winkel centrum binnen 5 minuten. Even wat boodschappen bij de walmart ( mega grote winkel die overal in Canada zijn) inslaan want je weet nooit wat je gaat tegen komen onderweg. 

We hadden verder geen campings meer gereserveerd dus dat wordt spannend.

Wel al wat favorieten opgezocht waarvan een lightning lake campground heet. Dit ligt midden in een natuurpark Manningpark. Dus via een stadje genaamd Hope naar de locatie. Daar aangekomen, zo rond 3 uur smiddags eerste pech. De weg naar de camping is afgesloten door sneeuw. Mmmm net ervoor was een groot resort en daar naar binnen gelopen en gevraagd wat de eerst volgende camping is. Oooooo 9 km verderop. Mule Deer campground. Nou zo dicht op de natuur kom je echt niet. Gewoon alleen een plek om te staan geen water aansluiting geen electra niks. Langs een kolkende rivier. Zelfs geen receptie. Er stonden wel info borden. Per dag $25,- voor een stapplek. 

Wel contant. Mmm we hadden bijna geen contant geld meer. Nog maar $14,- en nu? 

Sta je daar in middel of nowhere. Niks in de hele omgeving. 

Mark kwam op het idee om terug te rijden naar het resort. Wie weet kon je daar pinnen.

En ja hoor wat super. 

Dus terug naar de natuurcamping en zoeken naar je favoriete plekje. Langs de rivier natuurlijk. Wauw wauw dit is wat ik verwachte van deze trip dit is waarvoor we naar Canada wilde. 

Alleen een sta plek met een picknick tafel en verderop een schuurtje met een toilet. Die geen stroom heeft. Dus dat wordt vanavond laat niet daarheen lopen aangezien we midden in een gebied van beren zitten.

Mark sprokkelhout gezocht en dan maar wachten om het vuur tot het donker wordt want dat wilde we natuurlijk wel mee maken. Wat een geweldige ervaring. Om 22:00 naar bed want morgen weer een beste rit voor de boeg door de bergen naar Kelowna. 

 

 

 

Reacties

Yootje 14-05-2018 18:37 {{button-51135}}

Wat een avontuur zeg. Klinkt geweldig
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan