Op weg naar de Rocky's

Door Wim en Janet - 10-06-2018 02:23

Daar zijn we weer, gisteren te druk gehad om een bericht te maken. Gistermorgen naar Myra Bellevue Provincial Park gereden bij Kelowna om daar naar de kelly valley railway te lopen . We begonnen met een flinke klim via de lost lake trial en kwamen na bijna een uur lopen bij de Teddy Bear Junction  waar bleek dat we nog niets eens een kwart hadden gelopen. Dus zijn we weer terug gegaan. We zagen de verse poep , de pootafdruk en de houtstukken waar de zwarte beer zijn insecten uit eet.  Helaas geen beer gezien. Onderweg zien we werkelijk prachtige ranches . We rijden door naar Vernon en staan op een camping aan het Swan Lake . We kregen bij het info centre weer een hele stapel papieren om ons voor  morgen voor te bereiden. We zaten net buiten toen de buurman uit Australie kwam kennis maken. Ze komen uit Brisbane en we drinken wat samen , heel gezellig.  Zij heet Jannette ( hoe toevallig ) en hij Howard. Ze hebben al een weekcruise door Alaska erop zitten . Ze krijgen in augustus hun 2e kleindochter en ze stuurt ons een mail ( nooit weg een adresje in Australie hihi voor een volgende grote reis !!! )  Om 20.00 uur pas gaan koken , toen nog een rondje over de camping en naar bed. De buitenlucht en het vele wandelen maakt erg moe . We krijgen een superleuke app van Regine, Guido en Esther  die elkaar op een gezellige spelavond van DUODIO ontmoeten . Zaken gaan prima zo te zien . Oh ja wat we wel zagen lopen bij onze camper was een schildpad ...liep best wel hard en ging het meer in . En later kwamen nog 2 oudjes de camping op rijden met een camper van wel 15 meter lang met daar nog een auto achter . Het echtpaar was zeker 75+. Onvoorstelbaar  ...ze hadden wel hulp nodig van de eigenaar vd campground bij het inparkeren.

Zaterdag 9 juni: alweer een week onderweg...allen gefeliciteerd met Zusse en Maarten .

6.30 uur ( Canadese tijd) werden we gebeld vanuit ons huis ....????? De buurvrouw gaat even kijken, zal wel niets bijzonders zijn .

We gaan  na een heerlijke douche op weg naar Revelstoke. In Salmon Arm gaan we even van de route af om daar een eind te wandelen in een werkelijk prachtig natuurreservaat met veel bijzondere vogels en bevers ( ook zij laten zich niet zien ..snif snif) . We rijden verder om bij Crazy kreek net voorbij  Malakwa te bezoeken . We lopen over een suspension bridge ( hangbrug boven een waterval of ravijn , in dit geval boven een waterval) van 70 meter hoogte . Wiebelt wel een beetje maar de waterval is werkelijk prachtig  Er zijn ook hotpools maar hier hebben we geen tijd voor . .Na onze verdere rit over de Meadows in de Sky Parkway zien we valleien, regenwouden  en de bergen met besneeuwde toppen. We kijken onze ogen uit zo mooi is het hier en we moeten de Rocky's nog in . Ongeveer 16 km voor Revelstoke bezoeken we 3 Valley Cap. Het is een weder opgebouwd dorp  met heel veel spullen en veel gebouwen o.a een jail, een saloon ,veel prachtige oude auto's , treinwagons van vroeger etc etc ...Een geweldig decor voor filmopname's.  Om 16 uur arriveren we in Revelstoke  en zoeken een camping .. Onderweg nog een heerlijk broodje gegeten  bij een Subway..Ik vroeg de weg aan een vrouw en ze zei dat haar ouders in Makkum ( Friesland ) wonen en ze was helemaal blij even met mij te praten . Ze was op weg naar Golden en verwachtte ons daar wel weer te ontmoeten . Nou ik dacht het niet want daar komen wij morgen pas . Morgen gaan we echt de Rocky's in ..spannend maar wel veel zin in . Wim probeert dagelijks om foto's te plaatsen en eens zal het lukken!!! We staan nu op Lamplighter Campground . Ik zie wel wanneer ik het volgende bericht stuur, dit ligt aan de WIFI verbinding.

Reacties

Ineke 10-06-2018 09:00 {{button-51828}}

Hoi lieverds

Jullie hebben het best naar de zin dankjewel voor de felicitatie we hadden een bbq bij maarten was gezellig leuk telkens een reisverslag
Groetjes uit weerselo

Albert en Ria 10-06-2018 10:07 {{button-51836}}

Ja best wel jaloers op jullie, geweldige belevenis. Met de foto's ook mooi gelukt, een pad op de weg en niemand bang. blijf lekker genieten. We kijken steeds uit naar jullie verslag maar als het niet lukt is het ook goed. Groetjes van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan