Op Vancouver Island

Door Wim en Janet - 23-06-2018 01:58

Woe 20 juni: na een file op de Hwy net te laat voor de boot van 11.00 uur maar daardoor kunnen we wel even heerlijk relaxen aan de haven van Horseshoebay. De boottocht duurde 1,5 uur en was leuk wel even binnen gezeten. We stonden bij het uitvaren buiten en de scheepshoorn ging zo hard dat mijn trommelvlies bijna scheurde. Nanaimo is een drukke stad, we vinden niet zo snel een tourist info maar hebben nog een folder van Camping Living Forest en gaan daar naar toe en wat een plaatje zeg..een terrassencamping , we staan op een 2e terras met uitzicht op de Street of Georgia  tussen het eiland en vaste land  . Tot 23.00 uur buiten gezeten bij een kampvuur ..echt geweldig. Voor ons , één terras lager staan allemaal jongelui in tentjes  Wim helpt nog een stelletje om vuur te maken. Werd zeer gewaardeerd.

Donderdag 21 juni: Nog één week te gaan...waar is die tijd gebleven ?? We rijden naar Duncan en vragen daar naar campgrounds ..twee al wat oudere mannen geven uitleg en zeggen als het maar voor één nacht is dan is Riverside Campground goed . Nou we komen daar en wat een schril contrast..we staan tussen de "Tokkies" allemaal vaste plekken en wat een vreselijke zooi!!!! We boeken gelijk een camping bij Victoria voor morgen De rivier waar we aanstaan is qua water heel mooi helder maar we kunnen er niet bij komen . Vreselijk wat een troep hebben die mensen bij de "(k)campers",, Ze staan buiten de camper te pissen en de honden poepen er ook gewoon.  Vanavond vroeg naar bed en morgen vroeg weg . Duncan het plaatsje van de totempalen stelde niet veel voor.

Vrijdag 22 juni: We gaan op weg naar Cowichan Bay en hebben daar even gewandeld  ..het is echt een vissersdorpje,  de vislucht komt je tegemoet. We zien een otter zwemmen en door een aardige dame die met ons begint te praten worden we geattendeerd op een flink aantal ooievaars/reigers nesten in de bomen . Hiervoor moeten we een weg naar boven lopen ( vrij steil) en jawel hoor wat een prachtig gezicht ,alle ouderparen die de jongen aan het voeren waren  en wat een lawaai dat gaf ( Wim heeft een stukje gefilmd)  Toen door naar de Kinsol Trestle en de trail daarbij ( één van de oudste en hoogste houten spoorbruggen ter wereld ) Deze was klaar in 1920 ( bijna 100 jr oud en sinds 1979 niet meer als zodanig in gebruik. Hij heeft vnl gediend voor het vervoer van hout per trein. later ook nog wel personenvervoer. Wat een constructie ..we kijken onze ogen uit.  Door maar weer naar Swanighan lake ..een groot meer met prachtige huizen erom heen gebouwd , allen met een eigen steiger en boten . We besluiten vandaag Butcharts Garden niet te doen en rijden naar onze camping om een paar wasjes te draaien. Het is een mooie camping met goed busvervoer naar de stad . We boeken hier gelijk voor de laatste 3 nachten op Vancouver Island . We staan naast een splinternieuwe enorme camper met daarnaast gewoon een Hummer , als ik de mensen zie vraag ik even of ik een kijkje mag nemen binnen. De grootte is zeker een touringcarbus bij ons. We blijven hier dus tot de 25ste dan varen wij weer over naar Vancouver en naar onze laatste caming.in Burnaby. tot later. Er zijn weer een aantal foto's toegevoeg onder "mijn afbeeldingen".

Reacties

Minie Maneschijn 23-06-2018 06:29 {{button-52363}}

Goeiemorgen jongelui,
Mooie foto' weer.
Due foto van die dam, moet je me later maar keer vertellen. Was zo te zisn een hele klim partij. 🤔🤔😊😊😊
Geniet nog even daar.
Groetjes.

Ineke 23-06-2018 10:03 {{button-52367}}

Leuk geniet nog deze laatste week

Kip and the family 23-06-2018 19:46 {{button-52387}}

Wat genieten jullie toch. Heel veel plezier

Albert en Ria 25-06-2018 21:45 {{button-52524}}

Het doet ons goed dat het allemaal goed loopt en dat jullie zo genieten, maar ja aan alles komt een eind maar jullie nemen wel een geweldige ervaring mee.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan