de laatste paar dagen snif..........................

Door Wim en Janet - A long time ago

zaterdag 23 juni: Na een heerlijk ontbijtje vertrokken wij voor een dag naar Victoria (centrum). Het was erg gezellig ook omdat het zaterdag was natuurlijk. Veel te doen op de terrasjes en in de parken. Het is wel erg toeristisch, maar dat mag de pret niet drukken. We zien prachtige gebouwen en mooie optredens van oa indianen-stammen met verschillende dansen. Die allemaal een betekenis hebben. Ook waren wij getuige van een "demonstratie/manifestatie" tegen de regering ivm vanwege de slachtoffers en nog verdwenen famileieleden in verschillende "crisis" gebieden enz. Nog even een rondje haven gedaan met een watertaxie erg leuk. Via "Fishermans Warve" een dorpje binnen de stad, terug naar het centrum en met de bus weer naar onze camping.

Zondag 24 juni: Vroeg richting "Butchart Gardens". Dedemsvaart heeft Mien Ruijs, maar Victoria Island heeft de familie  Butchart gehad. Een welgestelde familie die het grote geld verdient heeft in de cement-industrie, begin vorige eeuw. Nu weet ik ook waar de naam "portlander" vandaan komt, dit is cement uit Portland, waar dhr Butchart de grondlegger van was. Mevrouw Butchart was had als "hobby" tuinieren en hieruit in dit majetueuze park ontstaan, die overigens nog steeds in privé bezit is. Wat een prachtig gebied als je van bloemen, struiken. bomen en waterpartijen houd. (ik ken er wel een paar !!!). Ook hier nog even een bootocht gemaakt rond het park. eind van de middag terug naar onze cam[ing om ons op te maken voor de laatste dag. Morgen, maandag 25 juni, met de ferry overr naar Vancouver en naar onze laatste stop op camping Cariboo in Burnaby. Dinsdag 26 juni met het vliegtuig retour Europa. (waar is de tijd gebleven) Waar wij wooensdag 27 juni weer gezond terug zullen keren. Kom nog met een verslag en dat zal dan het laatste worden. Onder "afbeeldingen" nog een aantal prachtige foto's toegevoegd. 

Reacties

Peter en Ria A long time ago

Dan is deze prachtige vakantie alweer (bijna) ten einde gekomen, wat gaat dat toch snel.
Straks nog heerlijk nagenieten van alle foto’s.
Wij spreken elkaar binnenkort. Alvast een hele goede terugreis.
Lieve groeten,

Herman en Diny A long time ago

Jammer dat het er bijna op zit,maar jullie hebben prachtige herinneringen gemaakt en die pakt niemand jullie meer af.
Geniet nog even en tot gauw.

Ineke A long time ago

Ik wens jullie een goede behouden thuisreis, wat zullen jullie veel te vertellen hebben

Groetjes

Gerda ter Horst A long time ago

Mooie fotos en ik wens jullie natuurlijk goede reis terug. groetjes

Wim en Dien A long time ago

Erg leuk om alle verhalen van jullie te lezen.
Helaas de tijd gaat snel en is jullie vakantie al bijna weer voorbij daarom wensen wij jullie een hele goede terug reis en tot snel.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan