31 mrt. Het noorden van Big Island

Door Marc & Alie - A couple of years ago

We zijn natuurlijk vroeg wakker door het tijdsverschil. Zelfs na zo'n lange reis lukt het niet om uit te slapen. Dan maar op tijd op pad. De Walmart en Safeway zijn vlakbij ons het hotel, daar moeten we natuurlijk eerst naartoe! We slaan proviand in voor onderweg en rijden noordwaarts. 

Onze eerste stop is Hapuna Beach State Park. Een mooi strand, waar het gezellig druk is. Een mooie plek om te ontbijten.

We blijven niet te lang, want we willen wel voordat het donker wordt terug zijn in het hotel. De wegen zijn prima, maar meestal niet verlicht.

Volgende stop op het programma is Pololu Valley Lookout helemaal in het noorden van het eiland. Een mooi uitzichtpunt, maar helaas is het niet zo helder. Als je tijd hebt en een geoefende hiker bent, dan kan je helemaal naar beneden naar het strandje afdalen. Voor ons veel te pittig.....

Aan de andere kant van de bergen ligt Waipio Valley Lookout. Langs de kust is geen weg, dus moeten we door het binnenland. Een mooie, afwisselende route. Het uitzicht bij Waipio Valley Lookout is prachtig. We nemen snel een broodje, wisselen van bestuurder en gaan richting oostkant van het eiland.

Het oosten schijnt natter te zijn dan het westen, maar juist hier is het droog en zonnig. Tot we van de hoofdweg afdraaien naar Akaka Falls State Park, daar wordt het weer grijs en bewolkt. Maar dat maakt hier eigenlijk niet uit, het is zo dicht begroeid, dat je alleen maar begroeiing ziet en de prachtige watervallen. 

We willen niet via dezelfde weg terug. We rijden richting Hilo en gaan dan weer terug naar het westen dwars over het eiland. Het valt niet mee om de juiste weg te vinden, maar als we hem eenmaal hebben gevonden blijkt het een brede, nieuw geasfalteerde weg te zijn. Het is jammer dat het pijpenstelen regent, want wat we zien lijkt indrukwekkend. 

Gelukkig is het aan de andere kant van de berg weer droog en kunnen we vanavond lekker lopend een restaurantje opzoeken.

Reacties

Paul A couple of years ago

Veel plezier, dames.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!