1 april De Westkust ten zuiden van Kona

Door Marc & Alie - A couple of years ago

Eerste paasdag, vandaag gaan we Kona (hier overnachten we) en de kust ten zuiden hiervan verkennen.

Eerst even een ontbijt en lunch halen bij de Safeway supermarkt en daarna rijden we zuidwaarts over wegnummer 11. De weg gaat al vrij snel omhoog,  als er even geen bebouwing of begroeiing is is het uitzicht op de kust ver beneden ons erg mooi. Onderweg komen we door verschillende gehuchtjes met heel veel koffietentjes .Op de heuvels worden koffieplanten verbouwd en het ruikt zelfs naar koffie. 

Aan de kust ligt Puuhonua o Honaunau National Historical Park. We hebben nog een geldige Nationale Parkenpas, daarmee hebben we gratis entree.  Het parkje ligt prachtig aan zee, heel fotogeniek door de hoge palmbomen, het witte zand, de donkere lavastenen en de blauwe zee. 

We nemen hier ons ontbijt en gaan weer noordwaarts over deels slingerende en smalle wegen. We komen langs mooie baaitjes, overal is het een drukte van belang en parkeren is lastig.  Doordeweeks is het vast rustiger.

Bij La'aloa Beach (ook wel White Sands of Magic Sands genoemd) vinden we een parkeerplaats en hier gaan we even lekker van zon, zee en strand genieten. Het is er gezellig druk en de golven zijn fantastisch! Het strand is niet groot, maar we hebben een goed plekje net buiten het bereik van de zee gevonden . Dachten we.. . .. Opeens een wel heel grote golf en alles helemaal doorweekt, gelukkig geen schade aan onze telefoons en camera.  En een minuut later roept de lifeguard om dat het vloed wordt, bedankt voor de tip!  Binnenkort te zien in Americas Funniest Home Video's. 

Na een korte stop bij ons hotel om weer zandvrij te worden en droge kleren aan te trekken gaan we Kona verkennen. We zijn er al even, maar hebben nog geen goede indruk. Vanuit het hotel is het een minuutje lopen naar de zee. Bij het kleine zandstrandje zien we onze eerste zeeschildpad, jeej!!! Kona is een gezellige plaats,  er zijn leuke (souvenirs) winkels en genoeg restaurantjes. Wat ons betreft een prima uitvalsbasis om Big Island te verkennen.

Morgen gaan we naar Volcanoes NP,  we zijn erg benieuwd...... 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!