3 april Naar Maui

Door Marc & Alie - A couple of years ago

We gaan Big Island verlaten en vliegen naar Maui. De luchthaven ligt op 5 minuutjes rijden van het hotel en een uurtje van tevoren aanwezig is ruim voldoende.

Voordat we uitchecken komt er nog even een groot cruiseschip voor ons hotel langsvaren. Een mooi gezicht, heel rustig bijna zonder golfslag komt het schip voorbij en meert het aan in de haven.

Na een korte ontbijtstop gaan we naar de luchthaven. Eerst even de auto terugbrengen naar Alamo en daarna kunnen we lopend naar de bagageafgifte en security. Ook deze luchthaven is weer klein en overzichtelijk.

De vlucht gaat heel snel. In een half uurtje zijn we op Maui en als we bij de bagageband aankomen zijn onze koffers er ook al. Met een shuttlebus gaan we naar Alamo, waar het allemaal ook alweer zo snel en soepel verloopt. We mogen uit verschillende auto's kiezen, maar gaan toch maar weer voor een Nissan Versa. Die zijn we tenslotte gewend. 

Het is een kort ritje naar het Maui Seaside Hotel. We kunnen meteen inchecken en er is zelfs al een kamer beschikbaar. Dat is wel heel fijn.

Nadat we onze bagage op de kamer hebben gestald stappen we weer in de auto en gaan we naar de westkust. Vlak voor Lahaina zien we een heel leuk plekje om te lunchen en daar genieten we even van zon, zee, strand en uitzicht op de surfers. 

Voordat we echt in slaap vallen pakken we ons boeltje op en gaan verder richting Lahaina. Per ongeluk rijden we Lahaina voorbij en rijden we opeens Kaanapali Beach binnen. De plaatsjes liggen dus vlak bij elkaar. Kaanapali Beach bestaat vooral uit grote resorts en golfbanen, er is geen gezellig centrum. We doen een nieuwe poging om naar Lahaina te gaan en komen zowaar midden in het centrum terecht. 

Wat een gezelligheid! Een leuk kleinschalig outletcentrum en een lange straat aan zee met allemaal leuke winkeltjes en restaurants. Vanuit de haven vertrekken alle excursieboten. Er is vanalles mogelijk; duiken, snorkelen, vissen, glasbodemboten en wij nemen wat foldertjes mee van de walvisexcursies. We gaan kijken of we dit donderdag kunnen doen.

Het is ondertussen eind van de middag en we besluiten nog even in Lahaina te blijven voor het avondeten. We eten een lekkere burger in een sfeervol en heel druk restaurantje aan zee: Cheeseburgers in Paradise!

Morgen rijden we de Road to Hana (en terug). Tot nu toe bevalt Maui ons wel, erg benieuwd wat we morgen te zien krijgen!

Reacties

Mirjam A couple of years ago

Klinkt allemaal heerlijk relaxed; leuk om zo met jullie mee te beleven!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!